.

El resultat net cau a 189 milions d'euros (–68,7%)

El resultat net cau a 189 milions d’euros (–68,7%)

En vista dels resultats de la primera meitat de 2019, Covestro ha confirmat les seves previsions per al conjunt de l’any fiscal en curs. Com estava previst, la intensa pressió competitiva i la incertesa en els principals mercats de vendes van persistir en el segon trimestre. Mentre els volums bàsics van augmentar un 1,1%, les vendes del grup van caure a 3.200 milions d’euros (–16,9%) a causa de preus de venda més baixos.

L’ebitda de 459 milions d’euros es va estabilitzar en el nivell del primer trimestre de 2019 (442 milions d’euros), però es va mantenir molt per sota dels excel·lents resultats obtinguts en el trimestre de l’any anterior (–53,4%). La disminució del resultat es va deure principalment a marges més baixos en els segments de poliuretans i policarbonats. El resultat net va caure a 189 milions d’euros, mentre que el flux d’efectiu lliure operatiu va ascendir a menys 55 milions d’euros a causa de menors fluxos d’efectiu de les activitats operatives i a majors inversions.

«La situació econòmica continua sent difícil, atès que persisteix la incertesa sobre l’economia i política mundials», va indicar Markus SteilemannCEO de Covestro. «Així i tot hem aconseguit els nostres objectius en termes de resultat i aconseguim augmentar de nou els nostres volums bàsics en el segon trimestre. Això apuntala la tendència cap a solucions més sostenibles, com les que oferim a moltes indústries».

Covestro confirma les previsions per a 2019

Els resultats dels sis primers mesos es van situar molt per sota del nivell de 2018, any marcat per uns marges excepcionalment alts en alguns grups de productes. Així doncs, els resultats del primer semestre de 2019 s’ajusten a les previsions en l’entorn econòmic actual.

«En vista dels resultats dels primers sis mesos, confirmem les nostres previsions per al conjunt de l’any fiscal. Al mateix temps hem de seguir de prop l’evolució econòmica dels nostres principals mercats de vendes», va explicar Thomas Toepfer, director financer. «El desenvolupament de la indústria automobilística va ser molt més feble d’el que es preveu. D’altra banda, el sector de la construcció i la indústria de la fusta i els mobles va mostrar millor evolució».

Per a l’any fiscal 2019, Covestro manté la seva previsió de creixement dels volums bàsics en un percentatge d’un dígit en el rang baix o mitjà. Es preveu que el FOCF se situï entre els 300 milions i els 700 milions d’euros, amb un FREC entre el 8% i el 13%. Es preveu que el ebitda per a l’exercici es trobi entre els 1.500 milions i els 2.000 milions d’euros, mentre que per al tercer trimestre s’anticipa un ebitda entorn dels 410 milions d’euros.

Avanços en l’optimització de la cartera i les inversions

En el segon trimestre, Covestro ha continuat progressant en la millora de la cartera. El negoci europeu de sistemes s’està venent actualment a H.I.G. Capital per un preu que se situa en la meitat superior del rang de dos dígits en milions d’euros.

Al mateix temps, el grup manté la seva aposta per inversions que creïn valor: al maig, Covestro va establir les bases per a ampliar la producció de làmines de policarbonat en Dormagen (Alemanya). Aquesta inversió forma part d’un programa de 100 milions d’euros amb el qual Covestro pretén reforçar el negoci de les làmines especialitzades d’alt marge.

En Baytown, Texas (els EUA), on està prevista una nova planta a gran escala per al precursor d’escuma rígida MDI, es va complir la primera fita interna. Ara l’equip de 100 persones encarregat del projecte començarà la planificació tècnica detallada.

Creixement dels volums bàsics en poliuretans i policarbonats

En el segment de poliuretans, els volums bàsics van créixer un 0,7%. Les vendes van disminuir un 24,3% a 1.489 milions d’euros, impulsades per preus de venda més baixos com a conseqüència d’una major competència. La caiguda dels preus de venda també es va posar de manifest en el ebitda, que es va reduir a 172 milions d’euros (–70,5%).

Els volums bàsics en policarbonats van augmentar un 4,4% respecte al trimestre de l’any anterior. Si bé el ram elèctric i electrònic, i el sector de la construcció van contribuir a aquest creixement, els volums en el sector de l’automoció van disminuir. En el segon trimestre de 2019, les vendes van caure un 15,0% fins als 898 milions d’euros. L’ebitda del segment de policarbonats va disminuir un 46,0% fins als 154 milions d’euros, degut principalment a la caiguda dels preus de venda.

El segment de revestiments, adhesius i substàncies especials va experimentar un descens en els volums bàsics del 4,7%. Com a conseqüència, les vendes van caure un 1,3% fins als 621 milions d’euros. No obstant això, les fluctuacions dels tipus de canvi i l’adquisició gradual de les accions de DIC Covestro Polymer Ltd., amb seu al Japó, van incidir positivament. L’augment de la participació mantinguda en l’empresa conjunta japonesa també va comportar un efecte positiu no recurrent en l’ebitda, que va créixer un 7,9% fins als 150 milions d’euros en el segon trimestre de 2019.

Intensificació de la competència: segell d’identitat del Primer Semestre de 2019

Com estava previst, el primer semestre de 2019 va registrar en conjunt una intensificació de la competència. Els volums venuts es van mantenir majorment estables (–0,4%), mentre que les vendes del grup van caure un 16,4% fins als 6.386 milions d’euros a causa de preus de venda més baixos. En els segments de poliuretans i policarbonats en particular, els preus de venda van ser molt inferiors als del mateix període de l’any anterior. Amb això, l’ebitda es va reduir un 56,0% fins als 901 milions d’euros. El resultat es va situar en 368 milions d’euros (–70,5%). El flux d’efectiu lliure operatiu va caure a menys 100 milions d’euros.