.

.

TOTS 21

Instal.lacions de Covestro a Tarragona. Foto: Covestro

Covestro està compromesa amb fer de l’economia circular un model per a un món realment sostenible. A aquest efecte, la companyia es proposa, a llarg termini, alinear tota la seva producció i gamma de productes, així com totes les seves àrees, sota el concepte de la circularidad. Aquesta visió estratègica s’implementarà gradualment amb nombroses mesures i projectes concrets. D’aquesta manera, Covestro vol accelerar el canvi a una economia circular, especialment en la indústria química i de plàstics, i contribuir així a l’objectiu d’una economia neutral en gasos d’efecte d’hivernacle i, per tant, a la descarbonització del sector.

Concretament, la companyia planeja transformar les seves instal·lacions de tot el món perquè siguin capaces de funcionar amb matèries primeres alternatives i energia renovable. A més, té en marxa més de 20 projectes de recerca sobre noves formes per a reciclar més i millor. Al final, Covestro podria ser no sols un productor i proveïdor de solucions, sinó també un reciclador innovador. En aquest sentit, els productes s’adaptaran cada vegada més per al seu posterior reciclatge i s’alinearan encara més estretament amb els objectius de sostenibilitat de les Nacions Unides. A més, Covestro vol cooperar amb aliats en totes les àrees del cicle de creació de valor i també aprofitar les noves oportunitats comercials d’interès mutu.

Economia circular com a principi rector global

«L’economia circular conduirà al conjunt del món cap a un futur sostenible. Ha de convertir-se en el principi rector global per a aconseguir la neutralitat climàtica i protegir els recursos escassos del nostre planeta», emfatitza el CEO de Covestro, Dr. Markus Steilemann, enfront dels mitjans internacionals durant la roda de premsa virtual.

«Produir, consumir i tirar. L’ús únic condueix a un atzucac, les empreses i la societat necessiten repensar-lo urgentment», afegeix el CEO. «La nostra indústria i la nostra companyia poden i volen donar suport a aquesta transformació. Perquè els plàstics s’usen pràcticament a tot arreu i són la clau per a resoldre molts dels desafiaments més urgents. Ajudar a gestionar-los és la principal preocupació de Covestro per a fer del món un lloc millor».