.

Els autors, amb els seus llibres a la mà. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Les editorials del grup Cossetània presentaran aquest Sant Jordi una vintena de títols firmats per escriptors de les comarques tarragonines. Els seus autors han presentat aquest migdia les seves propostes, entre les que destaca pel seu volum de vendes La filla esborrada, de Margarida Aritzeta, de la qual ja se n’ha fet una segona edició.

50.000 còpies venudes de la col·lecció del Patufet

Juga amb la llegenda de Sant Jordi i Patufet on ets? Viatge per la història de Catalunya són els dos nous títols que s’afegiran enguany a aquesta col·lecció de llibres infantils, que ja ha superat les 50.000 còpies venudes. El primer explica la llegenda de forma interactiva, proposant una sèrie d’enigmes i entreteniments als petits lectors. En el segon, el Patufet ens fa un recorregut per la història catalana. “Amb una història tan farcida de guerres, ha estat difícil treure-les per centrar-se en les històries de pau”, reconeix el tarragoní Hugo Prades, il·lustrador i coautor del volum.

Contes, poesia, assaig, fotografia, curiositats, màgia…

La majoria dels títols presentats són novel·les, però hi ha propostes per a tots els gustos. El montblanquí Josep Civit ha presentat el seu recull poètic Coses que passen com “un diàleg amb mi mateix, a l’entorn de la meva experiència personal, i molt centrat en la distància entre la realitat i el desig”.

Detall dels llibres presentats. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Entre els títols més curiosos hi ha Tot està connectat, de la reusenca Anna-Priscil·la Magriñà, i Màgia amb aliments, del Mag Gerard. La primera és una obra divulgativa que explica l’origen de coses tan quotidianes com el síndrome d’Estocolm o la teoria dels sis graus de separació, o respon a preguntes com perquè parlem de prínceps blaus i no d’un altre color. El segon és un manual del mag canongí que introdueix els infants al món de la màgia amb trucs en què s’utilitzen aliments.

Entre els autors que han presentat avui els seus treballs hi havia també el mallorquí Carles Rabassa, guanyador del premi Ciutat de Tarragona Pin i Soler amb la seva novel·la Eren ells, la història d’un grup d’adolescents marginats que busquen la seva identitat en un univers propi.

Poca paraula però molta “poesia visual” és el que es pot trobar en el llibre Terres de l’Ebre i Matarranya encisadores, un recull fotogràfic de Vicent Pellicer de les comarques “agermanades” del Delta de l’Ebre i dels Ports de Tortosa.

A Com les soques de les figueres velles, la tarragonina Tecla Martorell explica les dificultats que es troben dues dones immigrants quan arriben a Tarragona, en una novel·la teixida a partir d’experiències que l’autora ha recollit en la seva tasca com a mestra d’adults.

150 nous títols de tot el grup Cossetània

En total, Cossetània ha publicat des del darrer Sant Jordi uns 150 nous títols en les diferents editorials del seu grup (Cossetània, Angle, Lectio, Capital Books i Quòrum). El director, Jordi Ferrer, preveu augmentar les vendes respecte l’any passat. Les vendes del dia de Sant Jordi representaran un 10% del total de l’any, i les del mes d’abril un 25%. “Estem en una situació estable i hem tingut un lleuger augment de vendes, amb gairebé el mateix nombre de títols”, explica Ferrer.

Batuts Verds, el “supervendes” de l’editorial

A nivell de Catalunya, el ‘supervendes’ de l’editorial vallenca és Batuts Verds, de Carla Zaplana, el segon volum d’una sèrie exitosa que va començar amb Sucs verds, un títol que porta dos anys seguits entrant a la llista dels 10 llibres catalans més venuts per Sant Jordi.

/* JS para menú plegable móvil Divi */