.

.

TOTS 21

El cap de llista al Congrés es compromet a defensar el corredor mediterrani, l’A-27 i una major inversió a rodalies

El cap de llista al Congrés es compromet a defensar el corredor mediterrani, l’A-27 i una major inversió a rodalies

El cap de llista d’En Comú Podem (ECP) al Congrés per Tarragona, Ismael Cortés, confia que diumenge la formació es mantindrà com la més votada a la demarcació i que podrà disputar el segon diputat “a PSC i ERC”. En declaracions a l’ACN, Cortés ha apel·lat al vot dels indecisos perquè, segons ha advertit, “el triomf de l’abstenció és la derrota de la democràcia i, especialment, la derrota de l’esquerra”. Pel que fa a les necessitats del territori, Cortés ha explicat que centraran la seva política econòmica en el turisme, l’energia i la gestió portuària, i que defensaran infraestructures clau com el corredor mediterrani i l’A-27, així com més inversió a rodalies -per a millorar l’R15 i l’R16-.

Ismael Cortés ha demanat als ciutadans que apostin pel “vot clau” i que el 28-A “omplin les urnes de morat”. Això, segons el cap de llista, serà “l’única garantia que el tauler polític giri a l’esquerra i que els socialistes treguin la seva part més social, republicana i federal”. Cortés s’ha mostrat partidari d’una coalició amb els socialistes per tal d’avançar cap a “l’agenda del feminisme, l’ecologisme i la descentralització de la gestió publica de les institucions”.

El cap de llista ha advertit que els dos escenaris alternatius a aquesta aliança entre morats i socialistes serien, d’una banda, un govern de les tres dretes , amb PP, Cs i Vox, “que amenaçaria l’estat de les autonomies i els drets i llibertats de les dones”; i de l’altra, una pinça entre PSOE i Cs, que tornaria a posar damunt la taula un model basat en “polítiques neoliberals”.

Segons Cortés, Pablo Iglesias ha sortit reforçat dels debats electorals televisius i han aconseguit donar el tomb a les enquestes. El candidat ha recordat que són el partit nascut “del crit de les places” i que el seu propòsit és que la política de la gent “comú i senzilla” entri a les institucions per reivindicar la sanitat, les pensions, l’habitatge, el treball, l’educació i, en definitiva, “una garantia pública dels drets fonamentals” de la ciutadania.