.

Celebració de la victòria a la gespa de Mendizorrotza Foto:La Liga

Una primera volta per emmarcar només podia tancar-se amb una victòria a domicili al camp del líder. El Nàstic ha tornat a fer senzill allò que semblava complicat i ha tombat a l’Alabès a Mendizorrotza per 1 a 3.

En un partit on com ha reconegut el mateix Vicente Moreno ha sortit tot el guió previst, l’equip tarragoní ha tret màxim rendiment de les ocasions creades i de l’esforç fet durant tot l’encontre. Els grana han encertat en les dues àrees i Moreno l’ ha guanyat la partida tàctica a Bordalàs.

A la primera part en una assistència magistral d’Achille Emana, Jose Naranjo no encerta a rematar la jugada però el lateral de l’Alabès Carpio acaba fent-se un gol en pròpia porteria que significa el 0 a 1 per un Nàstic que arreplegat darrera buscava sorprendre a la contra als vitorians.

Els germans Emana al vestidor de Mendizorrotza. Foto:Nàstic

L’Alabès ha assumit el paper de líder hi tornant dels vestidors ha empentat per buscar un futbol més per bandes i que ha convertit el partit en un autèntic trencaclosques per l’equip grana fins que Vicente Moreno ha donat entrada a Gerard Valentin per tapar la via d’aigua augmentant efectius.  Valentin, per cert, ha durat només divuit minuts sobre la gespa abans de tornar-se a trencar i veure com Juan Muñiz debutava amb el Nàstic.

Muñiz ha estat espectador de luxe des de la gespa d’una genialitat de Jean Luc que per ganes s’ha emportat una pilota que no ha definit bé davant del porter rival, Pacheco, però que Achille Emana ha posat la qualitat que mancava per transformar-la en gol.  El 0 a 2 quan només faltaven deu minuts per acabar el partit semblava deixar encarrilat un encontre que l’Alabès, líder de la segona A, s’ha encaparrat en complicar fins a última hora gràcies a una acció de Manu Barreiro que ha aprofitat un llançament al travasser de Juli per retallar diferències i obrir els darrers minuts.

Manu Reina ha estat decisiu també amb dues intervencions seguides primer a una rematada de Guichon i despres de Manu Garcia per evitar que el gol vitorià.

Achille Emana però no tenia ganes de patir i ha creat ell mateix una acció personal per acabar regalant el darrer gol de l’encontre al seu germà petit Stéphane Emana que ha sentenciat, ara sí, el partit i la victòria grana amb l’1 a 3 final.

El tècnic de l’Alabès, José Bordalás, ha protestat dos possibles penals a l’àrea grana que l’àrbitre no ha senyalat.

Els de Vicente Moreno tanquen la primera volta fora dels llocs de play-off d’ascens a primera però a només un punt d’aquests i situats a sis punts del líder. El més important però és que els grana han fet bona part de la feina que s’havien marcat com a objectiu a principi de temporada, amb trenta-tres punts el Nàstic es troba a uns disset punts malcomptats de la permanència a segona A.

La pròxima jornada el Nàstic visitarà el Carlos Belmonte per jugar davant de l’Albacete de Luis César en el que serà ja el primer partit de la segona volta.  Un partit que es perd per sanció Pablo Marí que avui ha vist la cinquena groga.

QPC

La Fitxa:

Nàstic: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Pablo Marí, Mossa, Rocha, Tejera, Lobato (Gerard Valentin min61) (Juan Muñiz min79), Jean Luc (Stephane Emana min84), Emana i Naranjo.

Alabès: Pacheco, Carpio, Laguardia, Pelegrin, Raul Garcia, Sergio Mora, Manu Garcia, Dani Pacheco (Manu Barreiro min64), Kiko Femenia (Gichon min14) , Juli i Toquero

Àrbitre: Ocon Arráiz. Targetes grogues: Juli i Manu Garcia (2) per l’Alabès i Pablo Marí, Jean Luc, Rocha pel Nàstic.

Gols: 0-1 Carpio (pp) (min 37), 0-2 Achille Emana (min80), 1-2 Manu Barreiro (min86), 1-3 Stephane Emana (min93)

Estadi Medizorrotza: 10.162 espectadors