TARRAGONA 21

Imatge del tall a la rotonda. Foto: TAC12

Un centenar de veïns de municipis del Baix Gaià, com Torredembarra i Altafulla, han tallat aquest divendres la rotonda d’accés al municipi torrenc per demanar la retirada de les barreres de formigó que des de fa mesos dificulten la circulació. Els talls es repetiran el 14 i el 21 de juny. Foment va col·locar les tanques el juliol passat per evitar la saturació de camions que accedeixen a l’AP-7 arran del desviament obligatori. L’escapçament fa que els vehicles que venen de l’autopista i volen entrar a Torredembarra o incorporar-se a l’N-340 en sentit nord hagin de desviar-se uns dos quilòmetres.

A les sis de la tarda començaven els talls de la rotonda d’accés a l’AP-7 per la seva entrada en direcció nord. Pocs minuts després ho feien a l’entrada en direcció sud els veïns de la urbanització altafullenca de Brises del Mar, que han recorregut en manifestació el camí que separa la urbanització de la rotonda. En total més d’un centenar de persones

D’aquesta manera, i fins a les vuit del vespre, s’han fet diversos talls de cinc minuts en cada punt de la rotonda, tal com especificava el permís per a la manifestació atorgat. Un punt d’aquests talls però ha estat tallat en tot moment davant la negativa dels manifestants a fer talls intermitents.

Un fet que ha provocat llargues cues de camions a l’N-340 i que han fet que els Mossos d’Esquadra hagin obert la circulació per aquesta via als camions fins a l’entrada de l’autopista al Vendrell, tram normalment restringit des de fa un any als vehicles pesants.

Els principals impulsors de les protestes són els veïns de la urbanització Brises del Mar d’Altafulla, afectats pels canvis en la circulació. Hi haurà marxes lentes cap a la rotonda des de la urbanització i també des del polígon Roques Planes de Torredembarra. Els manifestants també han iniciat una campanya de recollida de signatures per Internet que supera les 2.100 adhesions. A més, afirmen que les barreres han fet que hi hagi hagut dues víctimes mortals.