.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM.

Imatge d’arxiu d’una ambulància del SEM.

Els sindicats dels treballadors del servei d’ambulàncies del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i Lleida han convocat i registrat oficialment una vaga per Setmana Santa (del 10 al 17 d’abril) per denunciar l’incompliment de les bases del concurs per part de l’empresa adjudicatària del servei, l’UTE Egara-Lafuente un any i quatre mesos després de l’adjudicació.

Afectarà tot el transport no urgent

La parada afectarà tots els serveis excepte els d’urgència (emergències, quimioteràpia, radioteràpia i diàlisi). És a dir, tot el transport no urgent de les demarcacions de Tarragona i Lleida deixarà de funcionar. Alguns exemples són les consultes diàries amb metges, les rehabilitacions, o el transport de les altes hospitalàries.

Mancances pels usuaris

Pel que fa a les afectacions als pacients, els incompliments que destaca el comitè són la falta d’ambulàncies de transport urgent i de personal mèdic avançat, les mancances per l’instal·lació d’hospitals de campanya, i la manca de condicions pels serveis bariàtrics (pel transport i tractament de persones amb sobrepès).

Mancances pels treballadors

Pel que fa als treballadors, denuncien un incompliment flagrant de les condicions promeses a les bases físiques ambulàncies. Segons Àlex Forcadell, delegat del comitè d’ambulàncies del lot de Tarragona, de les 36 bases de la demarcació de Tarragona, només una compleix al 100% els requeriments.

Forcadell posa com a exemple la base del CAP Muralles de Tarragona: “No tenim físicament cap espai propi ni per descansar ni per menjar. En ocasions hem de sortir i dinar asseguts al carrer perquè l’espai que compartim amb la resta del personal del centre està ple”.

D’altra banda, també denuncien que els quadrants laborals són “injustos” i que fomenten la precarietat laboral, i demanen “igualtat entre tots els treballadors de l’UTE”.

“La Generalitat és molt permissiva”

Forcadell denuncia que “després d’un any i tres mesos de denúncies i protestes constants, no s’ha vist cap millora, i és hora que es posin les condicions que pertoquen al servei”. D’altra banda, també lamenta que “el Departament de Salut de la Generalitat és massa permisiu amb l’empresa”.