.

.

TOTS 21

L'acte formal de la signatura del conveni, aquest matí a la sala del sarcòfag d'Hipòlit al Pretori. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’acte formal de la signatura del conveni, aquest matí a la sala del sarcòfag d’Hipòlit al Pretori. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

En la cláusula segona del conveni signat entre el Consejo Superior de Deportes (CSD) i l’Ajuntament de Tarragona pel finançament dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, el govern estatal menciona la partida de 6,75 milions ja inclosa en els pressupostos d’enguany, i es compromet a introduir-ne una altra de 3,75 milions més de cara al proper exercici. «Això sense perjudici de l’ajustament en la subvenció realitzada pel CSD l’any 2016», afegeix el document, que no fa una referència explícita al supòsit que no s’aprovin els pressupostos.

«En cas que finalment quedés plasmada la subvenció…»

Segons indica la mateixa clàusula, les despeses es destinarien «tant a despeses corrents inherents a la celebració dels Jocs, com a escometre les inversions necessàries per a aquest esdeveniment». En la tercera clàusula, l’Ajuntament de Tarragona es compromet a destinar als Jocs Mediterranis els diners rebuts. Aquesta clàusula comença en condicional («En cas que finalment quedés plasmada la subvenció després de l’aprovació de la Llei de Pressupostos, l’Ajuntament…»), i acaba fent constar l’obligació d’incloure el logotip del CSD en totes les actuacions finançades.

Una comissió pot introduir «modificacions per causes no previstes»

La quarta clàusula es refereix a la creació d’una comissió mixta de seguiment d’aquest conveni que, entre altre coses, «aprovaria les modificacions que per causes no previstes fos necessari introduir».

Per part de l’Estat hi són presents el Director General de Deportes, el Subdirector General de Alta Competición i la Subdirectora General de deporte Profesional y Conrol financiero. Per part de l’Ajuntament hi són el regidor d’Hisenda, Pau Pérez; el regidor comissionat dels Jocs, Javier Villamayor; i el Gerent del Patronat Municipal d’Esports, Ramon Cuadrat.

 

VÍDEO | Santamaría signa el finançament de Tarragona 2018 sense mencionar l’ajornament ni els pressupostos