.

.

TOTS 21

Una imatge d’aquest matí del carrer Major de Constantí. Foto: Tots21

Constantí ha pogut sortir al carrer i ni que sigui amb poques parades -12- i controlades, està vivint una diada de Sant Jordi amb una certa alegria, malgrat els controls, les distàncies i els impediments de les autoritats sanitàries.

El carrer Major i el pati de les Escoles Velles són l’epicentre de les activitats, però n’hi ha més: nombrosos carrers i places, així com els edificis municipals, llueixen decoració feta amb roba de feltre i que simula roses roges grans. L’efecte és de frescor i alegria i ha estat possible gràcies a la feina feta per entitats, associacions, voluntaris i voluntàries de la vila, comandades per la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny, que ha titllat ‘d’espectacular’ el resultat obtingut. És l’acció batejada com ‘Constantí s’omple de roses per Sant Jordi’.

Parada de l’Ampa del col.legi Mossèn Ramon Bergadà. Foto: Tots21

… I la de l’escola Centcelles de Constantí. Foto: Tots21

Publicacions locals, com el recent número de les Rutes de Constantí, parades de les Ampes de les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Bergadà conviuen al carrer Major amb una novetat: la parada de l’Associació de Gitanos de Constantí. Al seu torn, Constantí Ràdio emet programació tot el matí des del mateix carrer Major. I a la plaça de les Escoles, l’exposició fotogràfica d’Isabel Soriano i una mostra del bestiari i dels gegants de Constantí, que porten molt de temps sense poder sortir a actuar per la pandèmia, concretament, des de la Festa Major de gener de 2020. A la tarda vindrà una doble sessió de contes.

Estand de l’Associació Gitana de Constantí, que s’estrena. Foto: Tots21

Constantí Ràdio emet en directe aquest matí de Sant Jordi. Foto: Tots21

Façana decorada del Sindicat Agrícola. Foto: Tots21

Façana de l’Ajuntament, amb lemes en positiu. Foto: Tots21

Façana de la Biblioteca municipal, decorada amb roses. Foto: Tots21

La regidora de Cultura explicava a Tots21 que ‘enguany hem fet un petit tastet del que era Sant Jordi abans de la pandèmia’. Constantí allargarà les activitats fins al 24 de maig, en el que és una nova edició de la Setmana Cultural, tot i que prescindint dels actes multitudinaris, com les caminades populas, concursos de tapes i paelles i les sardanes. Totes les activitats seran a l’aire lliure, amb aforament limitat. L’important ‘és que la ciutadania pugui començar a fer activitats i sortir al carrer, perquè recordem que l’any passat per aquestes dates estàvem confinats a casa’, ha subratllat Fortuny. La regidora ha anunciat que per al mes de juny hi ha preparat un concurs de sardanes, pendent de com evolucioni la pandèmia.

‘Els actes centrals de la diada s’iniciaven dijous amb la inauguració de l’exposició de fotografies de la constantinenca Isabel Soriano al pati de les Escoles Velles, i la posterior inauguració de la decoració del balcó de l’Ajuntament, que un any més ha estat elaborada pel Centre de Dia de Constantí. Seguidament, l’Escola Municipal de Música «Rafel Gibert Recasens» oferí música als balcons, amb actuacions musicals itinerants per diferents balcons emblemàtics del municipi com el de l’Ajuntament, el Centre Parroquial, la Societat el Casino i el Sindicat Agrícola’.

L’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, destacava al seu torn que per fi hi ha actes de carrer, tot i que controlats: ‘Hem pogut obrir la finestra i hi ha molta il.lusió entre la ciutadania; tothom està desitjant tornar a la normalitat’. L’alcalde ha volgut destacar ‘el comportament cívic de la gent, fent ús de les mascaretes i la distància social, i seguint les recomanacions sanitàries’.

Jaume Garcia