Constantí reinstaura amb èxit els Premis Literaris

D'esquerra a dreta, Manuel Rivera, Tom Colomer, Dolors Fortuny, Óscar Sánchez, Miquel-Lluís Rubio i Marga Monescillo. Foto: Tarragona21

D’esquerra a dreta, Manuel Rivera, Tom Colomer, Dolors Fortuny, Óscar Sánchez, Miquel-Lluís Rubio i Marga Monescillo. Foto: Tarragona21

Constantí ha viscut un final de Festa Major amb una exitosa restauració dels Premis Literaris de relats, que van contribuir a donar nom en l’àmbit cultural a la vila. Prop de 300 obres d’autors procedents de llocs tan allunyats com Buenos Aires, Bogotà o Uruguai van ser presentades al certamen, que ha seleccionat 85 relats, entre finalistes i guardonats en les tres categories que concursaven; per a joves fins als 16 anys; de 17 a 21 anys i per a més de 21 anys.

De la mà de la Regidoria de Cultura que regenta Dolors Fortuny i de l’editorial Silva, que comanda el veterà escriptor i periodista Manuel Rivera, la Biblioteca Municipal s’ha omplert amb ganes de seguir el lliurament dels guardons. En primera fila, els organitzadors han volgut premiar els exalcaldes i exregidors de Cultura que van impulsar i donar continuïtat al premi, que el consistori ha recuperat després de sis edicions sense celebrar-los.

Una de les originalitats d’aquests guardons era que en la presentació d’avui ja s’oferia l’obra editada. Relats de joventut és el títol dels 85 treballs compilats i ja a l’abast de tothom.

Una àmplia representació de joves i júniors hi han pres part, gràcies en bona mesura “a la dedicació de professores i professors d’institut”, recordava Manuel Rivera, que subratllava que el nivell literari presentat “és bastant acceptable, tot i que és evident que no tothom pot ser Messi”.

La jove promesa tarragonina, Joel Holgado, amb la regidora de Cultura. Foto: Tarragona21

La jove promesa tarragonina, Joel Holgado, amb la regidora de Cultura. Foto: Tarragona21

Autors de Tarragona i Constantí

Molts autors joves de Tarragona han resultat finalistes dels premis, noms com David Camacho, Alvaro Delgado, Laura Gené, Oscar González, Dolça Macias o Joel Delgado. Però també de Constantí, com Cristian Sánchez. En adults, constantinencs i constantinenques han tingut el seu reconeixement, com Jaume Candel, Ricard Escarré, Jordi Mas o Isabel Soriano.

Els gaurdonats han estat, en la categoria d’adults i en premi concedit ex aequo, Marga Monescillo, per La piscina y el beso, i Miquel-Lluís Rubio, per L’hort del camí d’Onda.

En categoria Júnior, el sabadellenc Tom Colomer ha estat el vencedor amb el relat Elogi a la culpa, mentre que en categoria Joves, Maria Comes, de l’Ametlla de Mar, per La vida a través d’un llapis ha estat agraciada amb el primer premi.

La Biblioteca Municipal s'ha omplert per seguir la vetllada. Foto: Tarragona21

La Biblioteca Municipal s’ha omplert per seguir la vetllada. Foto: Tarragona21

Ha estat una vetllada de retrobament amb les lletres. Manuel Rivera introduïa els premiats amb referències literàries (“Sólo el misterio nos hace vivir”, deia posant veu a Lorca), mentre un dels guardonats, Miquel-Lluís Rubio, agraïa el guardó reivindicant la lectura entre els joves: “No deixem mai de lleguir”, exclamava amb accent valencià.

El punt i final l’ha posat l’alcalde, Oscar Sánchez, que situava la recuperació dels premis en un terreny també social: “Constantí posa de manifest el que és, un lloc d’acollida, solidari i on regna la cohesió social”.

J. Garcia

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *