TOTS 21

constantí

Façana de l’Ajuntament de Constantí. Foto: Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Constantí ha aprovat una moció per reclamar una aturada dels desnonaments davant la situació d’excepcionalitat que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia per la Covid-19. La proposta ha estat presentada conjuntament per tots els grups municipals amb representació al consistori: PSC, Compromís per Constantí i Junts per Constantí. En la moció es posa de manifest que l’accés a l’habitatge és un dels reptes més grans als quals s’ha de donar resposta com a administració. Ara, amb el context de pandèmia per la Covid-19, la situació s’ha agreujat augmentant la gravetat de l’emergència habitacional.

Amb la moció, s’acorda mostrar el suport de l’Ajuntament de Constantí al Decret llei 37/2020, de 3 de novembre, de reforç de la protecció del dret a l’habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19 aprovat pel Govern català, i demanar als jutges que l’apliquin.

D’altra banda, s’ha acordat també instar al govern espanyol a aturar l’execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d’acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada, així com la seva ampliació temporal, com a mínim fins que la situació d’emergència sanitària s’acabi. I instar al govern espanyol a modificar la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’Enjuiciamiento Civil, per tal d’inadmetre a tràmit les noves demandes, la suspensió de les demandes en curs i la interrupció dels llançaments de grans tenidors que no acreditin l’oferta de lloguer social prèvia.