.

.

TOTS 21

Imatge del tram final de l’espectacle. Fotos: Tarragona21

Constantí ha protagonitza aquest cap de setmana el primer acte popular de benvinguda als Jocs Mediterranis, que de fet ha esdevingut el primer acte popular com a tal en el que hi hagi pres part la població de manera àmplia. Ha estat un espectacle original celebrat dissabte al vespre on hi han pres part les entitats del municipi, que han fet gaudir centenars de persones reunides a la plaça de les escoles velles. La mainada i la joventut han estat els protagonistes de l’espectacle.

Constantí ha donat la benvinguda així als Jocs Mediterranis amb un xou amable que ha combinat teatre, música i dansa. De la mà del reconegut director artístic constantinenc Marc Cardó, que dirigeix el grup de teatre Emfapatir i el Ball de Dames i Vells de Constantí, ha comptat amb la participació de l’Escola Municipal de Música Rafel Gibert Recasens i de diverses entitats i associacions del municipi, com el Club Patí Constantí, el Club Gimnàstica Estètica Constantí i l’Associació d’Amics de la Colla COCA. L’acte s’emmarca dintre de la programació del cicle Fes Cultura, Fes Salut 2018, que presenta més d’una trentena de propostes.

La proposta de Marc Cardó ha simulat el viatge d’un jove pels tres continents que participen als Jocs Medierranis -Àfrica, Àsia i Europa-, l’inici dels Jocs a Alexandria i el seu final amb la seva participació en la proba d’halterofília de Constantí, on el jove viatger assoleix la medalla d’or. El muntatge ha acabat amb un castell de focs i el passi del vídeo oficial dels Jocs.

Com en la majoria de seus dels Jocs, Constantí aposta «a fons» per ells amb l’objectiu que la població «ens fem nostres els Jocs, que els gaudim i no els veiem com una cosa aliena a nosaltres, sinó que formarà part de la nostra història», destacava a Tarragona21 la regidora de Cultura, Dolors Fortuny, d’on ha sorgit la idea de celebrar a benvinguda.

L’espectacle popular ha comptat amb la presència del comissionat per als Jocs, Javier Villamayor, de la regidora d’Esports de Tarragona, Elisa Vedrina, a més del consitori constantinenc.

L’acte de benvinguda als Jocs Mediterranis no és l’únic esdeveniment de la programació cultural que estarà vinculat amb el món de l’esport i els Jocs Mediterranis. I és que aquest any, el projecte educatiu “Centcelles, el nostre objectiu” organitzat pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Constantí i les escoles Centcelles, Mossèn Ramon Bergadà, el col·legi Turó i l’Institut de Constantí, estarà dedicat als esports i les competicions a l’antiguitat clàssica, amb una simulació de diverses disciplines esportives que es practicaven en els Jocs del món antic.

Tot seguit us oferim un recull d’imatges de la benvinguda.