TOTS 21

Constantí participarà del 19 al 25 de setembre de la Setmana Europea de la Mobilitat. Aquesta serà la primera vegada que l’Ajuntament de Constantí s’adhereix a aquesta iniciativa que té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i també visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

En el marc d’aquesta adhesió a la Setmana Europea de la Mobilitat, durant la setmana del 19 al 25 de setembre s’han organitzat diverses activitats adreçades a grans i petits que s’iniciaran el diumenge 19 de setembre amb una Bicicletada Popular amb sortida i arribada al carrer Major i que recorrerà diversos camins rurals del terme en un recorregut d’uns 10 km. aproximadament.

Les activitats continuaran del 20 al 23 de setembre amb tallers de seguretat vial a les escoles del municipi amb la col·laboració de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. També del 20 al 23 de setembre es realitzaran tallers de reparació de bicicletes a les escoles.

El divendres 24 de setembre s’inauguraran els aparca bicis (estacionaments per a les bicicletes) que s’han instal·lat dintre dels centres educatius durant l’últim any.

Els actes finalitzaran el dissabte 25 de setembre amb sortides en BTT al voltant de Constantí, adreçades a alumnes de 5è i 6è de primària, i també als alumnes d’ESO. Per participar d’aquestes sortides BTT cal inscripció prèvia al Punt d’Informació Juvenil del 13 al 24 de setembre en horari de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i dimarts i dijous de 16 a 18 hores. També es poden fer les inscripcions a través del correu joventut@constanti.cat.

Amb el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible i en línia amb el tema d’aquest any, Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible, la Setmana Europea de la Mobilitat d’aquest 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

Redacció