.

.

TOTS 21

Imatges de la jornada. Fotos: Ajuntament

El 22 de setembre se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania que l’ús dels cotxes a gran escala produeix greus danys al medi ambient. Constantí s’ha sumat a la celebració d’aquesta jornada en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Des de les escoles del municipi s’ha instat a les famílies a no utilitzar el cotxe per portar els seus fills a l’escola i provar nous mitjans de desplaçament més eficients i sostenibles.  

A primera hora del matí, els alumnes de l’escola Mossèn Ramon Bergadà s’han concentrat a la plaça de les Escoles Velles i els alumnes de l’escola Centcelles s’han trobat a la plaça de la Generalitat, des d’on han anat als respectius centres educatius acompanyats per la Policia Local. A més, durant tot el dia, els agents de la Policia Local han circulat pels carrers del municipi en bicicleta.

D’altra banda, durant tota aquesta setmana s’estan fent tallers de seguretat viària a les escoles i a l’Institut, per part de la Policia Local de Constantí.

Del 18 al 24 de setembre, Constantí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb tot un seguit d’activitats que tenen com a objectiu la conscienciació de la ciutadania sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, així com promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura s’encetava el passat dilluns, 19 de setembre, amb la inauguració d’un aparca bicicletes al Camp de Futbol Municipal La Coma. Les activitats continuaran aquest dissabte, quan tindrà lloc una pedalada de contes. Amb sortida des de la Biblioteca, tots els participants faran un recorregut en bicicleta i s’aturaran a diferents places del municipi, on s’explicarà un conte. Per participar d’aquesta activitat cal inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal.

Redacció