Constantí allarga l’original exposició ‘Veïns a la Fresca’ per aclamació popular

Cartell de l'exposició de Constantí

Cartell de l’exposició de Constantí

Constantí sorprèn al viatger forani perquè diversos carrers mostren en determinades parets enormes retrats antics del que eren els ciutadans que van viure en aquelles cases. Fotos en blanc i negre i de format gran, d’enorme format, amb imatges domèstiques, casolanes, de bodes, de cerimònies…

La gent reconeix ls seus avantpassats, vestits amb trajo uns, lluint un bigoti de l’època de la postguerra, l’altre, o elles, vestides de blanc. La mostra a l’aire lliure és un original retorn al passat  més properque alguna població del Tarragonès ja ha visitat, com la Pobla de Mafumet.

L’exposició “Veïns a la Fresca” es podrà veure fins el proper 1 de novembre. Tot i que inicialment estava previst que les fotografies estiguessin exposades durant els mesos d’estiu, la bona acollida de la proposta ha fet que l’Ajuntament hagi decidit perllongar-la fins al novembre.

El passat mes de juliol s’inaugurava la segona edició d’aquesta original mostra que aplega més de cent fotografies cedides per veïns de Constantí i que s’exposen, a mida ampliada a les façanes dels edificis on van viure o encara viuen actualment. Aquest any l’exposició es pot veure a les cases del carrer Major, carrer de les Creus i la Plaça de l’Església.

Retrats d’estudi; bodes, batejos i comunions, àpats de celebració, fotografia d’estudi; excursions, esdeveniments socials, són algunes de les fotografies que inclou l’exposició, un testimoni clar dels profunds canvis històrics i socials que s’han produït durant les darreres dècades. Una iniciativa de dues artistes que s’està extenent com la pólvora entre les poblacions de la comarca.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *