.

.

TOTS 21

Cartell de l'exposició. Foto: Cedida
Cartell de l’exposició. Foto: Cedida

La Festa Major d’Hivern a Constantí, la Festa de Sant Sebastià, ja escalfa motors. Abans de l’inici oficial de la Festa Major, que arribarà el dijous 19 de gener amb el Pregó i l’entrega de Premis I Distincions Honorífiques, aquest dimecres 18 de gener s’inaugurarà a l’Ajuntament de Constantí l’exposició: “Els Mossos d’Esquadra, història d’una institució tricentenària”, que es podrà visitar fins el dia 22 de gener a la Casa de la Vila.

Amb motiu de la inauguració d’aquesta exposició, el mateix dimecres a les 19 hores tindrà lloc a la Sala de Plens la xerrada “Recorregut per la història del Cos de Mossos d’Esquadra”que aniràa càrrec del caporal David Hidalgo Cela del Servei Històric del Cos de Mossos d’Esquadra i Doctor en Història per la Universitat Rovira i Virgili.

En aquesta xerrada i exposició s’analitzen les vicissituds del cos policial dels Mossos d’Esquadra i els seus membres del segle XVIII ençà. Es tracta d’un recull dels moments més rellevants de la seva història: la constitució del cos arran del conflicte de la Quàdruple Aliança, la importància de la nissaga Veciana al seu capdavant, el paper que van tenir els Mossos d’Esquadra en conflictes bèl·lics com la Guerra del Francès o les guerres carlines, o bé durant la Segona República, la Guerra Civil, la transició democràtica i el naixement de la policia autonòmica.