.

.

TOTS 21

‘Coni’ Brunet agraeix a l’organització de Tarragona 2018 la gran tasca realitzada a l’hora de formar els voluntaris que prendran part als XVIII Jocs Mediterranis. Foto: David Aymerich.

Constància Brunet és una pensionista tarragonina que no va dubtar ni un segon a formar part d’un esdeveniment històric a les comarques tarragonines, els XVIII Jocs Mediterranis. El per què? Ella mateixa el fa nostre ràpidament: “Sóc pensionista i crec que això és un dels motius per ser voluntària”, explica breument.

Amb una vitalitat envejable, la voluntària de Tarragona 2018 conta una anècdota que sempre detalla al voltant d’una etapa de la vida. “Vaig llegir una vegada que el Japó és una de les nacions on la gent viu més anys –sembla estudiat i tot– i un dels motius és perquè quan es jubilen, estudien per aprendre més o es dediquen a compartir i ensenyar els seus coneixements, aportant-los a la societat”, detalla Brunet amb un afable somriure. És “una opció que vull seguir sent voluntària als Jocs”, afirma sense dubtar.

Brunet ajudarà com a voluntària a les activitats aquàtiques i a les gales d’inauguració i cloenda de Tarragona 2018, tota una experiència. Foto: David Aymerich.

Un esdeveniment que la vital voluntària s’afanya a descriure com un esdeveniment pel qual “estem tan preparats”, que cal agrair als seus organitzadors “des de protocol a seguretat, ja que contínuament ens han estat ensenyant”, continua Brunet. Els voluntaris de Tarragona 2018 són “un dels equips més preparats que hi ha”, “és el cor que fa bategar i dona la força a tota l’organització”, afegeix ‘Coni’ Brunet, tal i com la coneixen els més propers.

D’aquesta manera, Brunet també explica que la característica més important d’un voluntari és “convertir-te gairebé en invisible sent totalment responsable, que no és fàcil; saber estar al teu lloc”. Una tasca que va decidir dur a terme després d’assistir, ara ja fa més de quatre anys, a una xerrada de la qual en va sortir molt motivada al veure que era una oportunitat personal per a ella.

Cori Brunet, com molts companys, desitja que l’equip de voluntaris pugui continuar ajudant en nous actes a les nostres terres un cop passi Tarragona 2018. Foto: David Aymerich.

Així doncs, des del dia 22 de juny fins l’1 de juliol Brunet estarà donant suport com a voluntària a “activitats aquàtiques en atenció a la gent i, la gran sort, és que també estaré a les jornades d’inauguració i cloenda, el qual per mi és increíble”. Sense cap mena de dubte, “això ja fa olor a Jocs i estem més que preparats, portem molt de temps preparats”, expressa de forma entusiasta Brunet però, “no ha sigut fàcil aquest any d’ajornament”, “hem tingut molts moments que, inclús ara a vegades et pregunten ‘es faran els Jocs?’; es faran i seran els millors”, confessa Cori Brunet.

Per acabar, respecte al patent i latent llegat de Tarragona 2018, Brunet desitja que, gràcies als XVIII Jocs Mediterranis, la gent pugui “conèixer Catalunya, el patrimoni de Tarragona i l’equip de voluntaris, que fa molt més visible el que és Tarragona”. Per l’altre costat, Brunet creu “indiscutiblement”, que “ha de seguir el grup de voluntaris, no es pot deixar perdre aquest llegat”. “Som un grup de un equip de persones especialitzat en tot tipus d’activitats socials esportives, hem demostrat que podem estar i volem estar” finalitza la formidable i valenta voluntària.

David Aymerich