.

Des de la setmana passada, la portaveu del govern Begoña Floria és també la regidora delegada del pla de la Budellera. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Des de la setmana passada, la portaveu del govern Begoña Floria és també la regidora delegada del pla de la Budellera. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

El ple del proper 17 de març suspendrà l’aprovació inicial del pla de la Budellera, que havia rebut el llum verd en una Junta de Govern del passat 22 de setembre. La pressió popular i un dictamen de la Comissió Territorial d’Urbanisme han obligat l’Ajuntament a fer marxa enrere en el projecte tal com estava previst, que preveu la construcció de 4.200 habitatges en aquesta zona de Llevant propera a Cala Romana.

A partir del proper ple, els promotors (una Junta de Compensació Provisional encapçalada pel propietari de l’empresa Promociones José Luis) tindran un mínim de 3 mesos per presentar una nova proposta que assumeixi les prescripcions d’obligat compliment: que tot el subsector de la Platja Llarga sigui una zona verda, que el pla es desenvolupi en fases, que es millorin els accessos a l’autovia A-7, i altres aspectes relacionats amb aspectes tècnics com ara la disposició de les línies elèctriques.

Les alçades màximes i la necessitat del pla, punts de disputa

L’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme del 27 de gener no obligava a modificar les alçades màximes dels edificis, una de les reivindicacions dels veïns de Llevant que l’equip de govern ha acabat assumint, i que serà un dels principals punts que centrarà el debat entre Ajuntament, promotors i afectats durant aquest període d’impàs. “Intentarem que no hi hagi pantalles visuals formades per edificis d’alçades que espanten, tenint en compte que els drets urbanístics que tenen els promotors son els que son”, ha declarat Begoña Floria, que des de la setmana passada és la regidora delegada d’aquest planejament.

Cartells de protesta contra el pla de la Budellera. Foto: Tarragona21

Floria ha assegurat que a partir d’aquesta setmana es faran trobades amb les entitats que van presentar al·legacions a la ja obsoleta aprovació inicial, entre les que hi ha la Federació d’Associacions de Veïns de Llevant (FAVL), les agrupacions veïnals de Boscos i de Solimar, la Plataforma Salvem la Platja Llarga o el grup ecologista Gepec. A banda de les puntualitzacions concretes, algunes entitats com la FAVL defensen que el pla no es desenvolupi.

Una altra de les parts al·legants va ser la CUP, que aquest matí s’ha reunit amb Floria. Els cupaires, que rebutgen frontalment el pla, defensen que les discussions es facin en format d’una taula que englobi tots els agents implicats, en comptes de realitzar trobades per separat. “Temem que l’estratègia del govern de reunir-se amb cada col·lectiu per separat, tingui l’objectiu de debilitar la força de les entitats veïnals, socials i ecologistes que han mostrat la seva disconformitat amb el pla de la Budallera”.