Condemnen una mare de Calafell i el seu examant pels abusos sexuals a les seves filles de 12 i 16 anys

D'esquena, els condemnats Francisco Javier R.D. i Asunción F.G. Foto: Tarragona21.cat

D’esquena, els condemnats Francisco Javier R.D. i Asunción F.G. Foto: Tarragona21.cat

La secció 2 de l’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat Francisco Javier R.D., del Vendrell, a 2 anys de presó i a Asunción F.G., de Calafell, a 6 mesos per abusar sexualment de les dues filles d’Asunción, que tenien 12 i 16 anys d’edat quan es van produir els fets. La sentència ha arribat després d’un acord entre agressors i víctimes. Els condemnats no hauran d’entrar a presó perquè complien els requisits per demanar la suspensió de la pena.

Denúncia des de l’Institut i actuació d’urgència

L’any 2012 la menor de les víctimes va denunciar els abusos a la seva tutora i a la psicopedagoga de l’Institut de Calafell on estudiava. Immediatament, aquestes van posar els fets en coneixement de les autoritats, que van actuar d’urgència. En només unes hores, els Mossos havien retirat a la mare la tutela de les dues filles, que van passar a la custòdia del seu tiet, el germà d’Asunción, que fins llavors desconeixia els abusos.

Exhibicionisme i provocació, abusos i explotació sexual

Quan la menor va denunciar els fets, feia mesos que s’havien estat produint. La parella ha reconegut haver mantingut relacions sexuals davant de les menors, i Francisco haver fet tocaments a les dues filles d’Asunción amb el consentiment de la mare.

En concret, a Francisco se’l condemna pels delictes d’abusos sexuals a les dues menors de 12 i 16 anys (1 any i 6 mesos, respectivament), el d’exhibicionisme i provocació (3 mesos) i el d’explotació sexual (3 mesos). Per la seva banda, a Asunción se la condemna pels dos últims.

Suspensió de pena amb condicions

Els dos acusats han aconseguit la suspensió. En el cas de Francisco perquè no tenia antecedents penals, i en el d’Asunción perquè feia més de 5 anys que havia comès l’últim. La suspensió està supeditada al fet d’estar dos anys sense cometre cap delicte, de pagar un import de 3.000 euros en concepte de responsabilitat civil, i de complir un programa formatiu de caràcter sexual que durarà un mínim de 6 mesos.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *