.

.

TOTS 21

A banda del condemnat, (imatge), hi ha un segon acusat fugit, amb ordre de crida i cerca. Foto: ACN

Un home ha estat condemnat a 2 anys de presó per robar en un restaurant de Cambrils la nit de l’atemptat terrorista, del 17 al 18 d’agost del 2017. L’acusat va aprofitar el moment de caos per endur-se 645 euros de la caixa registradora de Les Barques, un conegut restaurant situat al passeig marítim. L’amo havia deixat que s’hi refugiessin una trentena de persones durant els atacs, entre ells els dos acusats. L’escrit de fiscalia recull l’aprofitament de temps i lloc com un agreujant dels fets. Un dels acusats, empresonat per altres robatoris, ha reconegut els fets i ha eludit el judici, amb un acord de conformitat de les parts. La sentència és ferma. El segon acusat va fugir i està amb ordre de crida i cerca.

El segon acusat, amb targeta d’identitat de Romania, encara no ha estat localitzat. És per això que només un dels dos lladres s’ha assegut al banc dels acusats, on s’ha fet lectura de l’acord de conformitat. L’acusat, un delinqüent mutireincident, ha reconegut els fets i ha acceptat la pena imposada pel jutge. D’aquesta manera, ha evitat el judici, al qual s’enfrontava a una pena de cinc anys de presó pel delicte de robatori amb força en establiment obert al públic. També l’obliga a retornar tots els diners robats.

L’escrit de qualificacions de la fiscalia apunta que l’acusat vigilava mentre l’altre processat, en situació de rebel·lia, va obrir un calaix al costat de la caixa registradora, va agafar la clau per obrir-la i es va endur els diners. En la condemna s’ha tingut en compte la multireincidència del condemnat -un historial delictiu que s’estén al llarg d’una trentena de pàgines, segons el jutge. I també ha recollit l’atenunant de dilacions indegudes -els fets van ocorrer fa 4 anys i mig. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

ACN