.

Imatge de la presentació del concert. Foto: Cambra Reus.

Imatge de la presentació del concert. Foto: Cambra Reus.

El Gremi de la Construcció del Baix Camp tancarà els actes del 400 aniversari de l’entitat que s’estan celebrant durant tot l’any amb un concert solidari de la formació de corda Aupa Strings el diumenge 4 de desembre a les 19 h al Teatre Bartrina de Reus. La recaptació íntegra del concert anirà destinada a la Càtedra del Dolor Infantil de la URV-Fundación Grünenthal, dirigida pel doctor Jordi Miró.

Ahir es va presentar el concert en una roda de premsa a la Cambra de Comerç de Reus que va comptar amb la participació d’Antoni Sentís, president del Gremi de la Construcció; Jordi Miró, director de la Càtedra del Dolor Infantil de la URV, i Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, que col·labora directament en l’organització d’aquest concert benèfic.

Les entrades anticipades pel concert d’Aupa Strings s.XX ja es poden comprar al web www.teatrebartrina.cat al preu de 12 i 15 euros. També es podrà col·laborar amb el concert a través d’una fila zero al número de CC ES13 0081 0087 5500 0169 0070, per tots aquells que vulguin aportar el seu granet de sorra i no puguin assistir a l’actuació.

Aupa Strings
Aupa Strings és una formació musical de llarga trajectòria amb constants gires internacionals que està dirigida per Asier Suberbiola (Donosti, 1976). A Reus, el grup presentarà Timelapse XX, un concert dinàmic i energètic que ens oferirà un timelapse musical per la música del segle XX: swing dels anys 20, funky dels 70, rock dels 80 i pop dels 90 i els 2000, acompanyat de temes composats per Aupa Strings, creats sota la influència de tot la música ballada fins llavors. En el concert de Reus el quartet estarà format per Asier Suberbiola, violí; Edu Torné, violí baríton; Jon Cottle, violoncel i Roc Alemany al violí.

Recaptació solidària
Segons ha explicat el doctor Jordi Miró, els diners recaptats en el concert de Reus serviran per finançar el programa per a l’Estudi i Tractament del Dolor infantil de l’Hospital Universitari Sant Joan, inclòs a la llista mundial de programes de dolor pediàtric de la International Association for the Study of Pain (IASP). Aquest servei pioner, que aplica teràpies que desenvolupa la càtedra i el grup de recerca ALGOS sota la direcció de Jordi Miró, és l’únic de la seva categoria a l’Estat espanyol i una de les úniques set unitats registrades per la IASP a Europa. Vigent des de l’any 2007, és un servei gratuït que proporciona als pacients d’entre 8 i 18 anys i a les seves famílies el tractament i l’ajuda per afrontar adequadament el problema i millorar la qualitat de vida. El seu objectiu és pal·liar la falta de recursos i de professionals de salut formats específicament per detectar aquesta patologia i atendre les demandes de la població, que comporta que la majoria de pacients no rebin el tractament que necessiten. Cal tenir molt present que una de cada tres persones en edat infantil pateix algun problema crònic de dolor.