.

Els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017 són fruit d’una decisió de la ciutat de Tarragona, presa molt abans de l’any 2011, moment en què la candidatura de la ciutat va resultar elegida per a la celebració del certamen.
Aquesta decisió, directament o indirecta, afecta tots els ens organitzadors i les institucions relacionades. És el cas de les 16 seus addicionals (12 al Camp de Tarragona i 2 a Barcelona).

La Diputació de Tarragona va entendre, des del primer moment, que els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 es convertien en un objectiu de caràcter representatiu, que ultrapassava el caràcter estrictament local i que, per això, era necessari actuar de manera molt especial, conscients del pes i de la responsabilitat d’aquesta representativitat davant de la Mediterrània, d’Europa i del món.

Per aquest motiu, la Diputació de Tarragona ha actuat amb total lleialtat a la ciutat de Tarragona, al seu Govern i al seu Consistori, i s’ha posat també al costat del Govern de la Generalitat i dels municipis que tenen el caràcter de subseus, col·laborant en tots els tràmits per arribar fins on som. També ha contribuït a la implicació de la Diputació de Barcelona, que fa costat a dues ciutats que són subseus d’aquella demarcació.

En concret, la Diputació de Tarragona garanteix més de vint actuacions de millora i/o adequació dels equipaments esportius que han d’acollir les diferents disciplines esportives assignades a cada municipi. El cost assumit de forma proactiva i voluntària per part de la Diputació s’enfila fins als 10 M€.

D’altra banda, s’ha enllestit l’adequació de la TAP, que és l’equipament cobert i preparat per a actes de gran format amb més capacitat de tota la nostra regió. Aquesta actuació única i singular significa una inversió de gairebé 24 M€
La Diputació de Tarragona considera que cap de les actuacions dutes a terme per aquesta institució està perduda: recuperació del patrimoni monumental, promoció, inversions, millores en equipaments, foment de l’esport, etc.
En conseqüència, i pel que fa a la pròrroga d’un any en la seva celebració, la Diputació considera que no genera cap problema, ni un, a l’ens supramunicipal. En qualsevol cas, aquesta pròrroga pot resultar útil per al projecte, donat que la manca de finançament per part de l’Estat feia molt difícil garantir la correcta viabilitat de l’esdeveniment.

En conclusió, la Diputació de Tarragona valora, com sempre ha fet, aquests Jocs Mediterranis com una oportunitat d’activació, de promoció i de projecció; que han de servir per mostrar-nos com una societat organitzada, innovadora i competent; i han de propiciar que l’esdeveniment sigui sostenible i que ens deixi uns actius molt millors que els que teníem abans.

Desitgem sincerament que tots aquests criteris, propòsits i valors conflueixin cap al 2018 i siguin la base de l’èxit que esperem d’aquests Jocs Mediterranis Tarragona 2018.
Diputació de Tarragona, 7 de novembre de 2016