TOTS 21

Carles Puigdemont, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Les tres formacions que integren l’equip de govern de l’ajuntament de Tarragona (ERC, Junts per Tarragona i CUP) han signat aquesta tarda un comunicat de premsa conjunt en el qual se sumen a les concentracions en favor de l’alliberament de l’expresident Carles Puigdemont d’aquest vespre. La nota denuncia «l’incompliment del Tribunal Suprem Espanyol envers les mesures adoptades pel Tribunal General i del Tribunal de Justícia de la Unió Europea» i es demana «a la justícia europea que protegeixi els drets del president Puigdemont així com les llibertats i principis democràtics que s’han vist greument vulnerats amb la seva detenció». Tots els signants condemnen «repressió com a forma de política i la persecució contra els independentistes catalans» i acaben reclaman «amnistia i autodeterminació», en la línia del discurs d’aquest migdia del president de la Generalitat, Pere Aragonès. 

Comunicat íntegre:

«El President de la Generalitat de Catalunya, a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat objecte d’una detenció per la policia italiana durant la visita del President a l’Alguer, en la seva condició de diputat al Parlament Europeu.

És notori que el President Puigdemont ha pogut viatjar a diferents Estats Europeus, ja que els tribunals internacionals han rebutjat sistemàticament qualsevol intent per part dels tribunals espanyols d’exigir la detenció i posada a disposició del President. Sembla que en aquesta ocasió, malgrat la suspensió de l’euroordre que consta davant el Tribunal de Justícia Europeu, pretenen que aquesta es mantingui en vigor.

Sense dubte, som conscients que aquestes actuacions es repeteixen d’ençà de la reivindicació legítima i democràtica de Catalunya, però lamentem profundament la denigrant imatge que l’Estat Espanyol està donant davant els tribunals i les institucions europees, així com el menysteniment permanent i persistent respecte drets fonamentals, element que denota i evidencia que la repressió continua.

Denunciem l’incompliment del Tribunal Suprem Espanyol envers les mesures adoptades pel Tribunal General i del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i demanem a la justícia europea que protegeixi els drets del president Puigdemont així com les llibertats i principis democràtics que s’han vist greument vulnerats amb la seva detenció.

Condemnem la repressió com a forma de política i la persecució contra els independentistes catalans. La judicialització mai pot ser la via per resoldre un conflicte polític.

Per últim, ens sumem a les mostres de suport al president Puigdemont així com les concentracions que tindran lloc arreu del país aquest vespre, a les 20 h, davant de tots els ajuntaments de Catalunya.

Tot el nostre suport al president Puigdemont i a la resta de perseguits. Amnistia i autodeterminació!»

Redacció