.

.

TOTS 21

Imatge de l'Ajuntament de El Morell

Imatge de l’Ajuntament del Morell.

Després de l’expulsió del regidor del PSC Alberto Ortega del govern municipal del Morell, l’equip de Compartim Morell entén que la ciutadania mereix conèixer tot allò que ha succeït fins a arribar a aquest punt. Per aquest motiu, exigeix una Comissió d’Igualtat i Transparència a l’Ajuntament, oferint així una oportunitat per què l’alcalde i l’equip de govern donin exemple en transparència local i govern obert.

Informes interns del Consistori demostren actuacions irregulars d’Ortega en l’exercici de les seves funcions a l’Àrea de Seguretat Ciutadana. El regidor, apartat fa pocs dies de l’equip de govern, hauria ordenat que no es cobrés la taxa municipal pertinent a un conductor a qui la grua havia retirat el vehicle. Aquests mateixos informes han detectat la recurrència d’aquesta condonació de taxes municipals en més d’una ocasió, tot i no estar confirmada la vinculació a Ortega. Això fa posar en evidència l’activitat del mateix equip de govern.

A més a més, reclamen la reparació i compensació del mal que s’ha fet a la reputació del cos de vigilants del Morell, la qual s’ha vist malmesa a causa d’aquestes fraudulències.

Des de Compartim Morell es vol recordar que ja el passat 7 de juliol de 2019, hores abans de la investidura d’Eloi Calbet, van reunir-se amb l’actual alcalde en un últim intent d’incorporar-se al govern. “Vam manifestar un únic punt innegociable: no governaríem amb Alberto Ortega”, destaca Albert Roig, regidor d’ERC al Morell.  “Vam advertir del greu error i negligència que suposava la incorporació del regidor del PSC al govern a causa del seu tarannà i de l’historial d’irregularitats durant la seva etapa com a regidor d’esports”, afegeix.

Compartim Morell condemna els fets ocorreguts dins la regidoria de Seguretat Ciutadana. Denuncien la possible prevaricació del regidor en el desenvolupament de les seves competències i assenyalen l’alcalde i l’equip de govern com a responsables i còmplices d’aquesta problemàtica en ser coneixedors del currículum d’Ortega i, tot i això, incorporar-lo a l’equip de govern.

Des de Compartim Morell es reafirma la creença que la irregularitat que s’ha fet pública és només un intent de minimitzar un llarg llistat d’accidents que han obligat a l’alcalde a prendre aquesta decisió a causa de la gran magnitud dels fets.

L’equip de Compartim Morell denuncia qualsevol manifestació d’abús d’autoritat així com l’incompliment dels deures i obligacions de qualsevol càrrec públic.

Redacció