.

El secor del comerç turisme i restauració reclamen mesures urgents. Foto: Cedida

El sector del comerç, turisme i restauració català demana ‘de forma unitària, urgent i imminent’ que en el proper Consell de Ministres s’aprovi una suspensió en el pagament d’impostos, i molt especialment i de forma particular en relació a l’IVA, IRPF i quotes a la Seguretat Social, per a totes aquelles empreses que fruit de la declaració de l’estat d’alarma i les mesures de contenció de propagació del coronavirus, han hagut de tancar o han vist significativament reduïda la seva activitat i la seva facturació.

Les patronals Foment Comerç i PIMEC Comerç, juntament amb el recolzament de 22 entitats, gremis i associacions del sector del comerç, turisme i restauració de Catalunya reclamen de forma excepcional, temporal, urgent i imminent ‘suspendre durant els propers tres mesos’ la presentació (o com a mínim d’efectuar l’ingrés en la seva totalitat) de les declaracions i autoliquidacions tributaries (especialment en relació al IVA , IRPF i quotes a la Seguretat social), tant les mensuals com les relatives a la totalitat del primer trimestre, excepte aquells que tinguin dret a devolució, com es habitual en el sector d’apartaments turístics i hoteler.

També que la mesura s’apliqui amb independència de l’import i els subjectes que les realitzin, sense interessos.

Reclamen que aquestes quantitats suspeses, en el seu cas, ‘es puguin fraccionar el seu pagament en posterioritat durant els sis mesos següents’.
La suspensió en el pagament d’impostos ‘és una mesura d’aplicació immediata’ que permetria generar a Catalunya fins més de 700 milions d’euros de liquiditat immediata al mes en el sector de comerç, turisme i restauració, ‘liquiditat que ajudaria a les empreses a poder fer front al pagament de proveïdors, treballadors, etc’, afirmen en un comunicat.

El comerç, turisme i restauració representen més del 22% del VAB de Catalunya, i són sectors de vital importància per a l’economia del país, ja que en conjunt generen més de 550.000 llocs de treball.

En la majoria dels casos, són empreses en les que més del 65% de les seves despeses mensuals estan relacionades amb el lloguer i el pagament de nòmines. En un context d’ingrés zero, és absolutament necessari facilitar la liquiditat al sector per evitar la suspensió de pagaments i/o el tancament definitiu.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */