.

.

TOTS 21

L’objectiu principal del club de lectura fàcil és apropar la lectura a persones amb dificultats lectores. Foto: Ajuntament

A mitjans d’aquest mes d’octubre s’ha posat en marxa el Club de Lectura Fàcil a la Biblioteca Municipal de Constantí. Un total de 10 persones participen d’aquesta activitat que organitza la Biblioteca Municipal en col·laboració amb l’Oficina de Català de Constantí, del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Es tracta d’una de les principals novetats de la programació d’activitats de la biblioteca per aquest curs 2021-2022.

L’objectiu principal del club de lectura fàcil és apropar la lectura a persones amb dificultats lectores, en la majoria d’ocasions derivades de mancances de coneixement de la llengua, com seria el cas de persones nouvingudes, tot i que hi pot haver també altres tipologies d’usuaris. A més, l’activitat planteja un objectiu més socials amb la idea de crear espais de relacions personals i cohesió social. El Club de Lectura Fàcil es fa en sessions setmanals, tots els dimarts a la tarda.

D’altra banda, i com a complement a aquest Club de Lectura Fàcil s’ha iniciat també un Grup de conversa en català a la Biblioteca, també amb la col·laboració de l’Oficina de Català de Constantí i del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

Redacció