TOTS 21

Imatge del Junior Masculí. Foto: CBT

Imatge del Junior Masculí. Foto: CBT

El Club Bàsquet Tarragona tornarà a tenir quatre equips en preferent l’any que ve. Els cadets masculins i femenins ja es van guanyar la seva plaça l’any passat, i ara s’uneixen els juniors masculins i femenins, que s’han classificats després de guanyar en les fases d’accés. D’aquesta manera, el CBT es manté com una referència en el bàsquet de la província, ja que és l’únic club amb quatre equips en preferent.

El Junior masculí va aconseguir la seva classificació per a preferent després de jugar unes duríssimes fases que li van portar a jugar quatre partits en quatre dies. Malgrat guanyar el primer partit, la derrota en el segón contra el CB Cornellà obligava a l’equip entrenat per Eugeni Tolosana a haver de guanyar els dos últims partits per accedir a preferent. Els nois van demostrar una extraordinària preparació física i no els va poder la pressió. Van aconseguir vèncer a domicili a C.B Sant Josep i guanyar l’últim partit contra el Bàsquet Vilafant. D’aquesta manera, el Junior Masculí finalitza segón classificat i jugarà en preferent la temporada 2015/2016.

Eugeni Tolosana, que ja va realitzar un gran treball amb el Junior masculí la temporada passada es mostrava molt satisfet dels seus jugadors, “estic molt content de com han treballat durant tots aquests dies, ha estat una gran experiència per a ells, i un gran èxit per al club”. A més també va valorar que l’esforç ha donat els seus fruits “portem entrenant des de principis de mes en doble sessió, i aquest és el premi que els meus jugadors es mereixen pel seu esforç”. Per a Eugeni, la clau d’aquest èxit ha estat “ser generosos en els esforços, jugar amb equilibri i aguantar la pressió als moments clau”.

Les júniors femenines, per la seva banda, assoleixen la categoria preferent després d’unes fases duríssimes guanyant tres partits ajustats al C.B.Mollet, Sant Fruitós i C.B.Vilassar. Amb molta igualtat dintre del grup, tot es va decidir a l’últim minut de cada partit. Al primer, contra Mollet a Barris Nord de Lleida, els nervis van ser el protagonista. L’equip li va costar quinze minuts entrar en joc. Un bon final de segon quart va permetre marxar al descans amb el marcador ajustat. La segona part va ser de màxima igualtat. Tres pilotes seguides i algun tir lliure convertit per Paula Loras a la zona van trencar el partit. El segon contra el rival més fort del grup, el Sant Fruitós, es va jugar a Vilassar. Partit duríssim i complicat. Gairebé tot el partit darrere al marcador. Tot l’equip va estar ficat a pista, destacant l’esperit competitiu d’Ingrid Roig, amb 30 punts, que va permetre a l’equip ser-hi a prop al marcador fins a un final a cara o creu en el que l’equip va haver de defensar dues vegades una diferència mínima d’un punt. El tercer partit contra el Vilassar es va jugar a Mollet. Va ser el més controlat de tots tres. Només la manca d’encert de cara a cistella els va impedir trencar el marcador i guanyar-lo amb més comoditat. Els moments de dificultat els va solucionar Judith Tierno amb molta eficàcia de cara a cistella.

L’entrenador de l’equip, Pep Garcia, destaca l’actitud de totes les jugadores de l’equip: «vam començar a entrenar el 27 de juliol, amb dies de doble sessió. Això ha estat un dels motius que ens ha permès guanyar tres partits seguits als últims minuts de cada partit. Les jugadores es mereixen un 10 en actitud». «S’han guanyat l’oportunitat de jugar a preferent i ara el repte és entrenar fort per poder competir en aquesta categoria i continuar creixent com a jugadores. Totes han de donar dos passes endavant».