TOTS 21

Després d’haver recollit més d’una setantena de propostes que la ciutadania ha fet arribar al consistori, i d’un treball tècnic de validació per determinar quines complien els criteris establerts, comença la fase de votació de la segona edició dels pressupostos participatius del Morell. “Estem molt contents amb la resposta del veïnat, que s’ha implicat i ha fet un munt de propostes per a millorar el poble”, indica l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet. “L’objectiu és que se sentin part del funcionament de l’Ajuntament, a la vegada que des del consistori fem valdre la seva opinió”, continua.

Finalment, han passat a la fase de votació un total de disset propostes, entre les quals trobem l’arranjament del parc de l’estació, la instal·lació de càmeres de videovigilància en equipaments i espais municipals, l’adquisició d’un elevador per a les piscines municipals, la construcció d’un skate park o un rocòdrom, o subvencions per a persones afectades per un ERTO, entre altres.

En aquesta ocasió, i mantenint el lema “Al Morell, la teva opinió compta”, el consistori posa a disposició de la ciutadania 70.000 euros del pressupost municipal del 2021, 20.000 euros més que en la primera edició, a la proposta que sorgeixi de la voluntat de la ciutadania. Pel que fa a la votació, que té lloc des d’aquest dimarts 1 de desembre i fins al diumenge 20 de desembre, les persones majors de 16 anys empadronades al Morell poden triar un total de tres propostes. Les que tinguin més vots, fins a arribar als 70.000 euros, són les que es duran a terme durant l’any vinent.

La votació, preferentment, es farà online, a través de la pàgina web votacions.elmorell.cat, tot i que les persones que ho creguin convenient també podran dipositar la butlleta de votació presencialment, a l’urna habilitada a les oficines de l’Ajuntament Vell. Així mateix, s’habilitarà un punt de votació al Mercat de Nadal que es realitzarà del 18 al 20 de desembre.

Un cop finalitzada la fase de votació s’informarà dels resultats obtinguts, previsiblement a principis del mes de gener. Tots els detalls del procés es poden consultar a pressupostos.elmorell.cat.

Redacció