.

.

TOTS 21

Alguns testimonis assenyalen que el presumpte assassí ja havia agredit la víctima en altres ocasions

Alguns testimonis assenyalen que el presumpte assassí ja havia agredit la víctima en altres ocasions

El judici contra l’acusat d’haver matat un home a Riudecanyes (Baix Camp) el març del 2018 ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona. La fiscalia demana 25 anys de presó per a C.B. i una indemnització de 440.000 euros per a la seva família i parella sentimental. Està previst que l’acusat, que es troba en presó provisional, declari dijous en un judici que s’allargarà tota la setmana.
En la primera sessió hi han participat diversos testimonis, com la mare de la víctima, la seva exdona i la parella sentimental en el moment dels fets. Alguns d’ells han coincidit en apuntar que l’acusat ja havia agredit la víctima anteriorment, encara que mai havia posat cap denúncia. Tot hauria començat perquè la víctima, de 42 anys, mantenia una relació sentimental amb l’exparella del presumpte homicida, situació que segons l’escrit del fiscal, C.B. no acceptava.
La primera persona en declarar ha estat la mare de la víctima, que ha assegurat que el seu fill li havia explicat que el presumpte assassí ja l’havia amenaçat de mort amb anterioritat. També ha comentat que la noia amb la qual sortia el seu fill tenia por que C.B. la matés pel fet d’haver trencat la relació que els unia.

La parella sentimental de la víctima també ha estat testimoni en la primera sessió. Ha revelat que després d’haver trencat amb C.B., aquest li va pegar pel carrer i li havia robat el telèfon mòbil “per gelosia”. A més ha explicat que un dia li va tallar un tros de cabell al mig del carrer i que no el va denunciar perquè la germana de l’acusat li va “suplicar”.

A banda també ha reconegut que víctima i acusat ja s’havien barallat anteriorment, un fet que també ha estat exposat per l’exdona de la víctima, de la qual encara no s’havia divorciat i amb qui tenia tres fills menors d’edat.

Cerveses i crim

L’escrit del fiscal en el qual relata els fets ha coincidit força amb la versió donada pels principals testimonis de la jornada. La víctima hauria anat al bar que hi ha sota el domicili de la seva parella i hauria coincidit amb C.B., que va entrar a l’establiment amb el permís de la cambrera tot i tenir-ne prohibit l’accés per aldarulls previs, amb la voluntat de parlar amistosament amb el difunt. Després d’haver conversat unes hores i haver pres unes quantes cerveses, segons ha declarat la cambrera del bar, van marxar junts en el cotxe de l’acusat, malgrat els advertiments de la treballadora de l’establiment, que estava al cas de la història.

Segons sembla haurien acordat que C.B. acompanyaria la víctima a casa seva, però el fiscal assegura que se’l va endur a la granja on treballava, al terme de Riudecanyes, per clavar-li “una forta pallissa” amb la intenció “de causar-li la mort”. Després hauria posat el cos al maleter del cotxe per abandonar-lo en una zona d’oliveres, però abans de treure’l es va adonar que seguia viu. De nou, el va agredir i asfixiar fins acabar definitivament amb la seva vida.

En tornar, el presumpte homicida va tenir un petit accident mentre conduïa per un camí de terra i el cotxe va quedar al límit de caure per un barranc. Veient que no podia resoldre la situació tot sol, va trucar al seu cap per demanar-li ajuda. L’home el va anar a auxiliar i quan el va recollir li va veure taques de sang als pantalons, tal i com ha assegurat en seu judicial.

En preguntar-li per l’origen, l’acusat li va respondre que havia estat fruit de l’accident amb el cotxe, si bé ha reconegut que “no tenia sang a la cara ni cap tall”, malgrat tenia l’ull inflat. Amb tot, ha explicat que no se’l va acabar de creure i que el va veure “massa tranquil” tenint en compte que suposadament havia patit un accident de cotxe.
El judici continuarà aquest dimarts i dimecres amb declaracions de Mossos d’Esquadra i els investigadors del cas. Dijous està previst que declari l’acusat.

ACN. Eloi Tost