.

.

TOTS 21

Rubén Viñuales, amb altres regidors de Ciutadans, avui als actes de la patrona de la Guàrdia Civil. Foto: Tarragona21

Rubén Viñuales, amb altres regidors de Ciutadans, avui als actes de la patrona de la Guàrdia Civil. Foto: Tarragona21

Ciutadans ha titllat avui de “greu” la intervenció de la policia judicial i la Guàrdia Civil en sis dependències municipals el passat divendres per buscar dicumentació del cas Inipro, la presumpta contractació irregular d’aquesta empresa que va treballar per Serveis Socials. El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha dit avui en el curs de l’acte del dia de la Hispanitat que sispita d’indicis de criminalitat i per tant la seva formació durà el cas al proper ple municipal.

“La investigació ha de seguir el seu curs”, ha afirmat Viñuales, “però al final quan un juga amb foc es pot cremar”. Aixi, “les investigacions estan indicant que pot tractar-se d’un finançament il·legal del PSC. Al final es tracta de col·locar persones, tornar favors per tal que puguin treballar i amb adjudicacions directes que linden la il·legalitat o la irregularitat administrativa”.

“Hi ha indicis i esperem una resposta clara i inequívoca per part del govern socialista”. La resposta obtinguda per la portaveu socialista, Begoña Floria, “és la de sempre: es tracta d’una irregularitat administrativa i ells ja van fer el que havien de fer”.

Ciutadans presentarà una pregunta formal a l’alcalde en el ple. “Qui ha de donar respostes és l’administració de Justícia. Perquè hi hagi una autorització per registrar fins a cinc dependències municipals, sincerament és senyal que hi ha indicis de criminalitat”. L’escorcoll es va allargar perquè no es localitzava un expedient de contractació i finalment va aparèixer en un calaix, enmig d’amenaces de manca de custòdia, segons va saqber Tarragona21. “Si això es demostra cert, aquest govern socialista ens haurà de donar moltes explicacions”. “Els indicis han de ser greus perquè un jutge autorizi cinc registres”, ha continuat Viñuales. “La manca de col·laboració amb l’administració de Justícia és bastant flagrant”.

Ciutadans va demanar a l’inici del mandat revisar els contractes públics de l’Ajuntament per detectar si hi havia irregularitats. “Si veiem que un projecte del PSC és bo per la ciutat i és correcte, l’aprovarem, però seguirem fiscalitzant i tenint molta cura que se segueixen els paràmetres legals”.

Més informació en aquest enllaç.

J. Garcia