.

.

TOTS 21

Débora García. Foto: Cedida
Débora García. Foto: Cedida

El Grup Municipal de Ciutadans (CS) a l’Ajuntament de Reus presentarà al Ple del pròxim divendres una proposta perquè el consistori s’adhereixi al conveni que va signar el 2006 la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per a l’intercanvi d’informació i la col·laboració administrativa mútua en tràmits administratius de trànsit. En una roda de premsa, la portaveu municipal de CS, Débora García, ha denunciat que “l’any 2018 l’equip de govern local va afirmar que l’Ajuntament de Reus estava adherit a aquest conveni però no era cert ni abans ni ara, està adherit a altres convenis però a aquest conveni en concret no”.

Durant la compareixença davant els mitjans, García ha informat que l’adhesió a aquest conveni permetria que els reusencs poguessin “realitzar les comunicacions a l’Ajuntament de Reus i que aquest les traslladés a la DGT de Tarragona, estalviant diners i temps als ciutadans i simplificant les gestions administratives per a l’administrat”. Segons García es podria “actualitzar el domicili del titular del vehicle i el del domicili del titular del permís de conducció, donar de baixa definitiva a determinats vehicles i mantenir al dia les dades del Registre General de Vehicles i del Registre de Conductors i Infractors”.

“Ens sorprèn que en aproximadament 17 anys no hagin tingut temps d’adherir-se perquè és un conveni molt pràctic que facilita que determinats tràmits es puguin fer des del mateix Ajuntament sense que els reusencs ens hàgim de desplaçar a la DGT provincial de Tarragona”, ha criticat García i ha afegit “un municipi com Reus no es pot permetre no estar aplicant aquest conveni i més encara quan gairebé la meitat de la província ja ho està aplicant”.

D’altra banda, CS ha presentat una altra moció perquè “hi hagi més transparència en els concursos públics que convoqui l’Ajuntament deReus, les empreses municipals i els organismes autònoms”.