TARRAGONA 21

Ruben Viñuales a la seu de C's. Foto: Tarragona21

Ruben Viñuales a la seu de C’s. Foto: Tarragona21

El portaveu de Ciutadans (C’s) a l’Ajuntament de Tarragona, Ruben Viñuales ha presentat quines seran les mocions que presentarà el seu partit al plenari d’aquest divendres.

Una de les primeres propostes que farà C’s i que pot tenir suport al plenari és la de fer els plens en sessió de tarda. Viñuales diu que proposaran que a partir del pròxim ple aquests es facin a les set de la tarda.

El motiu, segons Viñuales, seria la participació més gran de la gent a les sessions.

El control del mandat de l’equip de Govern és una altra de les propostes que C’S entrarà al plenari aquest divendres. L’examen s’hauria de passar el tercer any de mandat amb una audiència pública per fiscalitzar el programa que s’ha dut a terme.

Viñuales també ha remarcat un dels punts que portaven en el seu programa i que ara convertiran en moció com és; revisar les tarifes d’aparcament de Tarragona. «Volem que es revisin les zones tarifàries d’aparcament, reduint-se les zones verdes i blaves que són de 3 euros 2 hores. I intentar reduir aquesta despesa a 4 euros les dues primeres hores i després no cobrar més» ha afirmat Viñuales. El portaveu de C’s ha demanat que «aquests solars que estiguin en desús, s’han de fer convenis amb propietaris perquè l’Ajuntament cobri un euro al dia i donar part dels beneficis al propietari. La gent que ve a treballar a Tarragona s’han de fer convenis o tarifes especials».

La darrera moció afectarà la Guàrdia Urbana on segons Viñuales «hi ha 42 places que no s’estan cobrint». C’s proposarà una partida pressupostària de 500.000 euros durant els quatre anys per augmentar 10 agents cada any fins a arribar als 40 policies locals els darrers anys de mandat.

Viñuales ha rebutxat també la plaça d’intendent major que vol crear el consistori.

Esperen resposta dels jocs

«No ens han donat resposta pel tema dels jocs» diu un Viñuales que recorda que «ja vaig parlar amb l’alcalde. Vam demanar informació i encara estem esperant aquesta informació. Volem dades concretes. Ara donen missatges contradictoris i generen incertesa a la ciutadania. S’estan perdent esforços de persones més vàlides que hi ha a l’Ajuntament».

Des de C’s ja s’ha fixat però una data límit i s’ha enviat un missatge cap a ERC «Si a finals de setembre no s’aturen, ja no hi ha marxa enrere. L’opció d’ERC de fer la consulta trigaria tant que ja no valdria la pena perquè no es podria aturar». Pel que fa al possible plenari extraordinari sobre els jocs Viñuales afirma que «No podem anar a un examen sense conèixer el temari, si s’ha de fer el plenari extraordinari, necessitem la informació abans. La gran mancança és la poca informació que ens han transmès».