.

Imatge d’arxiu de Rubén Viñuales fent declaracions després d’un ple. Foto: Cedida

En un plenari intens com el d’aquest divendres amb els focus centrats en la moció contra el referèndum, ha passat informativament de puntetes l’aprovació d’una altra presentada per Ciutadans que obre la porta a ‘lliberalitzar’ els horaris dels comerços. El partit taronja ha aconseguit el suport del PP, PSC, Units per Avançar i el PDECat per aprovar un text que insta l’Ajuntament a convertir Tarragona en Municipi Turístic. Per fer-ho possible, els acords promouen iniciar converses amb Cambra de Comerç, associacions sindicals i entitats comercials, de cara a comunicar la petició a la Generalitat i elaborar també la creació d’una borsa de treball a través de TGN Impulsa “per tal de dotar cobertura de personal als petits comerços durant els dies de major activitat”.

El portaveu de C’s, Rubén Viñuales, ha defensat la iniciativa afirmant que “un altísim índel d’atur a la ciutat prové del sector comercial. Es parla de dignificar el comerç. Com? Quan no es té una solució, tot es pot quedar en paraules”. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Inmaculada Rodríguez (PP), ha parlat en nom de l’equip de govern i s’ha mostrat “prudent. Cal anar poc a poc i pensar si en comptes de demanar la declaració de Municipi Turístic a tota la ciutat no es podria limitar a la Zona d’Acolliment de Creueristes (ZAC)”.

Menter el portaveu del PDECat, Albert Abelló, també era partidari de matisar plantejant “els efectes negatius” que pot tenir la declaració pel comerç tradicional davant “les àrees comercials agressives que xuclen els clients els dies festius”, tant ERC com ICV s’han mostrat en canvi radicalment en contra. L’ecosocialista Arga Sentís ha exclamat Val que fa molta claor, però mireu el què voteu. El model de Tarragona no pot ser el de Salou i Benidorm”, depenents “del monocultiu del turisme i que genera precarietat laboral. I pensava que tampoc era el vostre”, etzibava en direcció a la bancada socialista.

Per la seva banda, la republicana Mònica Alabart preguntava als portaveus partidaris de la iniciativa si “els agradaria que els diguèssin que si no vens a treballar un diumenge, el dilluns no cal que tornis”. En la mateixa línia que Sentís, ha qüestionat la qualitat dels llocs de treball, ha posat en valor el dret a la conciliació laboral i s’ha qüestionat la validesa d’aquest projecte quan els tradicionals eixos del comerç al centre de la ciutat es troben com estan. “Obrir els caps de setmana no vol dir vendre més”, ha deixat anar.