.

.

TOTS 21

Pati Jaume I. Foto: acelobertfestival

El Grup Municipal Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona ha registrat un prec per conèixer els motius pels quals el grup separatista Arran va prendre el Patí de Jaume I divendres 10 de gener per donar ‘una roda de premsa partidista’. El portaveu de Cs a Tarragona, Rubén Viñuales, ha manifestat que «aquesta Roda de premsa és un pas més de l’independentisme radical per a copar els edificis municipals que haurien d’estar exempts d’actes ideològics de qualsevol índole, lluny de la neutralitat que mereixen els ciutadans de Tarragona».

Per això, el portaveu taronja exigeix a l’actual govern de la ciutat que «doni explicacions per a aclarir qui ha autoritzat aquest acte o no» i sobre «com es procedirà sobre aquest tema després de la ruptura de la neutralitat política al Consistori per part dels cadells de la Cup amb aquesta roda de premsa».

Viñuales ha assegurat que «aquest acte és un més de la que denomina l’alcaldessa de facto: Laia Estrada», la qual «desitja posar les institucions al servei d’una ideologia partidista». I li ha recordat que «aquest tipus d’atenció a mitjans s’ha de realitzar en les seus dels partits».

El líder taronja ha recordat a l’actual govern, que «hi ha un límit a l’hora de fer ús dels edificis públics i la roda de premsa d’Arran dista molt del respecte que mereix el Consistori i els funcionaris d’aquesta casa».

Finalment, Rubén Viñuales els ha instat a «respondre les preguntes registrades per Cs i en conseqüència evitar que es repeteixin actes aliens als temes que competeixin a la ciutat, i no albergui aquest tipus d’intervencions que posen en qüestió el nostre marc de respecte i convivència, atacant les institucions des de les institucions».