.

.

TOTS 21

El diputat de CiU, Albert Batet, convida a entrar a la sala de reunions del Parlament al diputat del PSC, Xavier Sabaté, on s'han reunit durant més de tres hores per tancar un acord que ha de permetre la implantació del projecte BCN World

La reunió celebrada aquest dijous al Parlament entre diputats de CiU i del PSC per negociar el projecte de llei de centres recreatius que ha de permetre implantar el projecte BCN World a Tarragona ha acabat sense acord i els dos partits s’han emplaçat fins dilluns al migdia al mateix Parlament. Els obstacles més importants que són motiu de negociació són el nou pla urbanístic que s’ha de redactar per Tarragona i la taxa de fiscalitat on els promotors i CiU defensen una taxa del 10% i el PSC considera que ja ha baixat prou al passar del 55% al 25%. Per CiU, representada per Albert Batet, aquest 10% és una ”línia vermella” que de no complir-se pot posar en risc el projecte del Camp de Tarragona.

Xavier Sabaté ha explicat que en la reunió d’aquest dijous s’han intercanviat ”papers nous” que estudiaran durant aquest cap de setmana i que en la reunió del dilluns pròxim intentyaran tancar un acord, ja sigui dilluns o dimarts, ha reblat.

Sabaté ha explicat que els dos punts importants del debat estan en les garanties que ha de tenir el nou pla urbanístic que s’ha de redactar a Tarragona per fer possible el projecte lúdic i la fiscalitat. Pel representant del PSC tan important és una matèria com l’altre i ha recordat que en el cas de la fiscalitat el PSC ja ha fet un pas important al cedir passar d’una taxa de fiscalitat del 55% fins el 25%. Per Sabaté arribar al 10% és un recorregut molt llarg i ha apostat perquè els promotors ”facin un major esforç”.

El representant de CiU per la circumscripció de Tarragona, Albert Batet, ha explicat que en aquesta taxa del 10% hi ha una de les línies vermelles del projecte que sinó és compleix pot posar en risc una iniciativa que és essencial per la comarca que en el sector turístic té un 21% del seu PIB.