.

.

TOTS 21

Els regidors del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) i Unió a Torredembarra, Anna Magrinyà i Joel Navas, alerten que es podria produir a curt termini una reducció notable de places d’aparcament properes al centre urbà.

En la moció que han presentat per ser debatuda al Ple de la Corporació, Magrinyà i Navas exposen que aquesta situació d’alarma es dóna per dos motius: per la voluntat del govern municipal de no renovar els contractes amb els propietaris de terrenys que actualment són aparcaments dissuasoris ni procedir a dur a terme un procés de contractació pública; i, per altra banda, per la voluntat d’alguns propietaris de desenvolupar aquells terrenys que s’estan utilitzant com a aparcament municipal.

Alguns dels pàrquings que es veuen o es veuran afectats són el de Mañé i Flaquer, el de l’Av. President Companys, l’aparcament situat al costat del CAP (Camí del Camp Vell / Av. President Companys, en aquest cas, ja ha acabat el contracte i no s’ha renovat ni s’ha fer cap procés de licitació), entre d’altres, així com també l’aparcament del carrer Lleida que fa anys que es preveu que sigui una zona verda.

Per aquest motiu, el Grup Municipal del Partit Demòcrata i Unió reclama cercar alternatives a través de l’elaboració d’un informe tècnic per analitzar totes les possibilitats i que es treballi des de la Taula de Mobilitat.

Per altra banda, la proposta de Magrinyà i Navas també insta el govern torrenc a dur a terme les adequacions i arranjaments necessaris en els terrenys que s’utilitzen com a pàrquing municipal, ja siguin de propietat pública o privada, per garantir les condicions òptimes d’aparcament. Els regidors consideren que la situació dels aparcaments és lamentable per la manca d’enllumenat, el desnivell del terreny, la manca de neteja i la manca de senyalització, entre d’altres problemàtiques.

Finalment, el Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) i Unió a Torredembarra sol·licita que es convoqui la Comissió d’Estudi que ha de redactar la memòria justificativa, el projecte d’establiment del servei i el reglament d’ús de l’aparcament Filadors. Malgrat que la constitució d’aquesta comissió es va aprovar fa més de tres mesos, no s’ha convocat encara i, com a conseqüència, aquest estiu tampoc s’obrirà l’aparcament de Filadors. A més, Magrinyà i Navas retreuen la manca de diàleg del govern d’Eduard Rovira per debatre el model de funcionament de l’aparcament, tal com s’havia compromès personalment el batlle torrenc.