.

.

TOTS 21

Rebuda als infants saharauís del programa ‘Vacances en pau’. Foto: Ajuntament

Els cinc infants sahrauís que formen part del programa “Vacances en Pau” i passaran l’estiu al Camp de Tarragona, van arribar la setmana passada a Reus. La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, els va rebre amb un acte de benvinguda al Centre Cívic Mestral.

El programa “Vacances en Pau” fa possible que, durant dos mesos d’estiu, nens i nenes d’entre 10 i 12 anys surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes. Durant aquests mesos, els infants seran conviuran amb famílies de Reus, Tarragona, Vinyols i els Arcs, Santa Coloma de Queralt i Vila-seca.

La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals col·labora en aquest projecte que l’organitza el Ministeri de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica i la Delegació del Front Polisario a Catalunya. Els encarregats de la gestió i coordinació d’aquest programa al Camp de Tarragona són l’Associació Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí.

“Vacances en Pau” facilita l’apropament entre les cultures catalana i sahrauí, a més d’allunyar els menors de les dures condicions dels campaments de població refugiada, especialment a l’estiu. El programa aconsegueix crear vincles familiars que perduren una vegada els menors tornen als campaments. Amb tot, vol transmetre a la ciutadania la urgència de resoldre la situació en què es troba el Sàhara Occidental.

Redacció