.

.

TOTS 21

Una reunió entre Govern i Unió de Pagesos

Una reunió entre Govern i Unió de Pagesos

Els alcaldes de Vilallonga del Camp, Constantí, la Selva del Camp, Alcover i el Morell, algunes de les poblacions del Camp de Tarragona més afectades pels robatoris a les explotacions agràries, han donat suport a Unió de Pagesos per fer un front comú en contra d’aquest problema. L’objectiu d’aquest front comú és aconseguir que tant el conjunt de la societat com les administracions s’hi impliquin més, i aquestes endeguin mesures per acabar amb els robatoris.

Per a Unió de Pagesos i els alcaldes d’aquests municipis cal una coordinació dels cossos de seguretat en la lluita contra els robatoris al camp, i per això consideren imprescindible la cooperació entre Mossos d’Esquadra, agents rurals, guàrdia urbana i guardes rurals.

En els últims mesos han augmentat de manera important els robatoris a la zona anomenada Vall del Francolí del Camp de Tarragona, que inclou municipis de l’Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès. Aquests actes es donen moltes vegades amb vandalisme i ocasionant greus desperfectes en les explotacions agràries.

El sindicat va elaborar fa uns mesos un decàleg per fer front a les onades de robatoris al camp que ja ha lliurat a les delegacions del Govern de la Generalitat de Tarragona, les Terres de l’Ebre, Lleida i Girona en el que demanava l’enduriment de les penes en robatoris de productes agraris, l’augment de la vigilància dels Mossos o l’establiment d’un registre telemàtic, entre altres qüestions.

D’altra banda, demà dimecres, 16 d’abril, Unió de Pagesos es reunirà amb el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, a les 10.00 h, al Departament d’Interior, per tractar el problema dels robatoris a les explotacions agràries a Catalunya. A la reunió assistiran Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Joan Montesó, responsable de medi rural de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, i Josep Z. Ferré, coordinador territorial del Camp de Tarragona d’Unió de Pagesos.