.

.

TOTS 21

Cartell del Cicle de Concerts

Cartell del Cicle de Concerts

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona iniciarà, aquest mes de setembre, un cicle de concerts per la demarcació. El proper 5 de setembre, a les 20 h, actuarà a la Casa de la Cultura de la Sénia; el 6 de setembre, a les 19 h, actuarà al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, i el 7 de setembre, a les 19 h, ho farà a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic que agrupa els millors alumnes de grau professional dels conservatoris que la institució intercomarcal gestiona a Tarragona, Reus i Tortosa. Cada estiu, des de fa deu anys, aquesta formació musical es constitueix i realitza unes estades tècniques i de perfeccionament amb l’objectiu de treballar intensament durant una setmana i confeccionar un repertori adequat al nivell dels alumnes. Les estades es clouen amb un cicle de concerts arreu de la demarcació. A més de proporcionar formació musical, aquesta iniciativa fomenta l’esperit de convivència entre l’alumnat i, d’aquesta manera, propicia el creixement personal dins d’un ambient de treball que és, al mateix temps, distès i estimulador.

Per a la desena edició del projecte, la Banda Simfònica compta amb la figura del compositor i director de Novelda (Alacant), Oscar Navarro. El concert d’enguany s’articula a partir d’obres del mateix compositor. El repertori és el següent:

Primera Part:

Maria Teresa Lacruz
Trips
El arca de Noé

Segona Part:

Downey Overture
Hispania
Expedition

El compositor i director Oscar Navarro va estudiar composició i direcció a l’Allegro Internacional Music Academy de València, de la mà de Ferrer Ferran, i posteriorment s’especialitzà en composició de cinema i televisió a la prestigiosa Universitat del sud de Califòrnia, on va ser guardonat amb el premi Harry Warren Endowed Scholarship for Scholarship for Motion Pictures and TV. A Los Ángeles va tenir l’oportunitat de gravar la seva música als reconeguts estudis Capitol Records, Paramount Pictures o Warner Bros.

Actualment, Navarro compta amb nombrosos premis nacionals i internacionals en composició, i la seva obra s’interpreta i s’estrena en formacions orquestrals i bandístiques de l’alçada de The Cleveland Orchestra, Louisville Symphony, Princeton Symphony, The Hollywood Studio Orchestra, The Royal School of Music Symphony Orchestra, Orquestra de la Ràdio de Kiev, Downey Symphony Orchestra, Orquesta del Principado de Asturias, JONDE, entre un llarg etcètera.

Recentment, Oscar Navarro ha estat premiat amb el Hollywood Music in Media Awards, i bona part de les seves composicions per a cinema han estat nominades als X Premios de la Crítica Musical Cinematográfica, Mundo BSO Awards, XIII Premios Golspirit, Hollywood Music in Media Awards i al Goya 2014, per la BSO de la pel•lícula La Mula.