.

Abraham, amb Saúl Berjón, abans de l’inici del partit

Sis clares ocasions de gol, dos pals, un porter anomenat Champagne en plan estel·lar, salvant una manta de gols, un estat de terror amb el que viuria l’Oviedo bona part de la segona… no han tingut el premi merescut, la victòria grana. Un pal en tota regla i clarament immerescut. El Nàstic s’ha vestit d’Oviedo a la segona part i ha tingut l’onze d’Anquela contra les cordes fent el que no fa mai: generant nombroses ocasions de gol.

Nova final per als grana fora del Nou Estadi i de nou contra un dels rivals de la zona alta, cridat a gestes més importants. L’Oviedo dominava clarament els primers minuts, com és habitual quan el Nàstic juga fora, i a poc a poc es feia amb l’amo del patit, un domini que es verificaria durant tots els primers 45 minuts, però paradoxalment seria el Nàstic qui al tram final tindria les millores ocasions de gol.

I és que el Nàstic ha recuperat l’autoestima després de la gran victòria contra l’Albacete, que culminava setmanes de millora en el joc, molt especialment al Nou Estadi.

Bárcenas tenia una opció al minut 17 que Fali evitava. Avisava l’Oviedo de nou al 25′ amb una badada defensiva i Viti concloïa un canvi de joc des de l’esquerra. Bernabé l’enviava a córner. Replegat enrere com sempre a fora de casa, li costava al Nàstic fer tres passis seguits per desfer-se del domini local i poder generar contres que les rebés Suárez en bona posició.

Arribava el segon avís local en un xut llunyà de Javi Muñoz, que rebotava en un defensa grana i acabava perillosament a córner. L’avís donava més oxigen a l’equip d’Anquela, que apretava els dents amb un Bolaño incisiu que buscava assistències per generar ocasions de gol.

Els grana seguien picant edra en l’intent de generar contres. Per la banda dreta, Pipa sempre provoca expectació, té aquesta virtut, però els grana dosificaven forces, no pressionaven a dalt com en altres ocasions, que els havia donat bons resultats. Es consumien els minuts de la primera art amb un 0-0 que semblava una bona notícia.

Mikel veia la targeta groga, que el condemna a no poder jugar contra el Màlaga, per una entrada dura al sempre mòbil Bárcenas. Saúl Berjón per l’esquerra i Bárcenas pel centre eren els dos puntals ofensius més perillosos. Però la defensa grana, molt ordenada, desesperava als asturians.

I al darrer minut un bon robatori de pilota de Pipa generava la primera gran ocasiód e gol: des de fora de l’àrea, Suárez engaltava un xutàs col·locadíssim arran del pal, que salvava Champagne. Ocasió claríssima. Del córner, Champagne tornava a evitar el gol grana, un remat de ca a dos metres de Fali, que superava el rival per dalt. Sembrava la por els grana en un minut i el 0-0 ja no era tan il·lusionant.

Una badada defensiva

Començaria de la pitjor manera possible la segona part. Joselu faria l’inesperat gol de l’Oviedo en una badada defensiva incomprensible de Noguera: remataria de cap sol envoltat de defenses a un centrada de Bárcenas i amb Niogera deixant-lo fer, quan segons abans Suárez havia tornat a avisar amb un bon xut. Li tocaria remar al Nàstic davant un resultat que no li servia de res. Movia banqueta Quique Martín i als cinc minuts del gol feia entrar Sadik, salvador el cap de setmana passat amb el gol de penal al descompte.

Venia la reacció grana. Al 64′, Kanté rematava creuat dins l’àrea: tenia l’empat. A la següent contra, Joselu optava al segon gol blau, però rematava massa alt. Seguien les ocasions: Sadik enviava de cap massa alt una bona centrada d’Abraham a resultes d’una falta. Nova ocasió de gol fallida. El Nàstic havia fet el decidit pas endavant, amb el perill de deixar l’esquena lliure a les contres de Bárcenas i Joselu.

Imanol llançava una extraordinària canonada de fora l’àrea i la bimba acaba al pal després que la toqués Champagne. A la següent jugada, del córner Noguera l’enviava al travesser quan es cantava el gol. L’Oviedo havia apretat el botó del pànic; el Nàstic estava desbordat, com poques vegades se l’ha vist fora de casa aquesta temporada.

I la injustícia se cebaria amb els grana: d’una falta aïllada, Bolaño en treuria petroli rematant de cap el 2-0. A la següent jugada, Champagne tornaria a salvar el gol. Ja no quedava més que treure Uche i buscar el miracle, que avui no arribaria.