.

.

TOTS 21

Imatge del mig miler de persones assistents a l’assemblea de CCOO, convocada a l’auditori de Redessa-Tecnoparc de Reus. Foto: Núria Torres

CCOO fa un “bon pronòstic” de les negociacions obertes per derogar la reforma laboral, però augura “moltes pressions” fins a darrera hora. “Seran complexes, hi ha risc de bloqueig”, afirma el secretari general del sindicat, Unai Sordo. Un dels punts on CCOO es nega a cedir és en la prevalença del conveni d’empresa, en detriment del sectorial, reduint les condicions laborals. “És una batalla en la que no cedirem, és condició ‘sine qua non’ per a un acord”, avisa Sordo. En relació a les pensions, CCOO reitera que no poden finançar-se només de cotitzacions. Diu que hi ha “incerteses” i punts que no comparteixen de la proposta, però que el sindicat està disposat a negociar. Sordo ha fet aquestes declaracions en el marc d’una assemblea a Reus.

“Ja avanço: si no hi ha una correcció de la reforma laboral del 2012 en què clarament es prohibeixi que un conveni d’empresa pugui reduir els salaris dels convenis sectorials, amb qui no hi haurà acord és amb CCOO”, adverteix Sordo. CCOO insisteix que cal reduir “dràsticament” l’ús de la contractació temporal i introduir restriccions als acomiadaments. “Si no es restringeix, l’acord serà coix”, diu el secretari general. A partir d’aquí, planteja millorar la contractació indefinida, reduir la temporal i buscar fórmules d’adaptació de les jornades de flexibilitat interna.

En matèria de pensions, el sindicat no veu amb mals ulls l’increment temporal de les cotitzacions socials, però hi veu “incerteses”. “La part de la renda del país dedicat a pensions ha de passar de l’11% al 14,5%”, diu Sordo. El secretari general de CCOO creu que les negociacions seran “complexes” i que “hi ha molt en joc”. “Estem en un moment crític en relació a la reforma laboral i la de pensions; les negociacions no van malament, però les pressions seran moltes per evitar-ho; per això ens preparem per un procés de mobilització i assemblees”, ha declarat.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo; del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco; i de la secretària general de CCOO de Tarragona, Mercè Puig, en roda de premsa a Reus. Foto: Núria Torres

Unai Sordo i Javier Pacheco han estat aquest dijous a Reus on han intervingut en la primera d’un seguit d’assemblees que s’aniran convocant arreu de Catalunya, amb l’objectiu de preparar una gran mobilització de cara al novembre, amb el lema ‘Disputem les rendes. Defensem els serveis públics’, amb l’augment del salari mínim interprofessional, la derogació de la reforma laboral i la millora de les pensions, com a principals reivindicacions. Pacheco ha fet una crida a ocupar els carrers i ha emplaçat al conjunt de la societat que se sumi a la mobilització.

Núria Torres