.

.

TOTS 21

CCOO. Foto: ACN

Aquest matí una representació de CCOO i UGT s’han reunit amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, a petició de la Conselleria, per analitzar la situació generada arrel del greu accident mortal ocorregut dimarts a l’empresa IQOXE. Es tracta de la primera reunió per tractar el tema a la qual ens convoca el Govern.

En aquesta trobada, CCOO ha traslladat al conseller el malestar i la indignació del conjunt de treballadors i treballadores del polígon petroquímic amb la gestió que està fent l’empresa i la patronal, però també amb la gestió de les diferents conselleries de la Generalitat implicades en tot el que té a veure amb la seguretat dels treballadors i de la ciutadania.

En el darrer any i mig, CCOO està denunciant la falta de coordinació de les activitats preventives, els incompliments dels protocols i plans d’emergència interior de les empreses i les mancances del PLASEQCAT, situacions que posen en risc la seguretat no només de les persones que treballen als polígons petroquímics de Tarragona, sinó també de la ciutadania del Camp de Tarragona. Una situació que es veu encara més agreujada per la creixent precarització de les condicions laborals al sector.

Davant les continuades denúncies de CCOO sobre la manca de seguretat i les deficiències dels plans d’emergència i seguretat, vam mantenir reunions amb les diferents conselleries competents (Interior, Treball i Afers Socials, Empresa i Coneixement) i també amb la direcció de la Inspecció de Treball i, finalment, una conjunta amb totes elles el 29 d’octubre. El Govern es va comprometre a la creació d’unes meses tècniques per revisar el pla d’actuació als polígons petroquímics de Tarragona, en les quals va vetar la participació dels sindicats en representació dels treballadores i treballadores, que, com malauradament s’ha demostrat en l’accident d’IQOXE, són els que més riscos pateixen, pagant amb la seva pròpia vida.

CCOO tornem a denunciar la falta d’interès del Govern per prendre mesures i l’obscurantisme de la seva gestió, que de la mà de la patronal, perpetuen els riscos químics i laborals enfront els treballadors i la ciutadania. Un nou exemple n’és el fet de no deixar participar els sindicats de la investigació de la Inspecció de Treball sobre l’accident a IQOXE.

En aquest escenari, CCOO exigeix al Govern de la Generalitat i al seu President una acció efectiva per revisar els plans i protocols de prevenció i seguretat, tant interns com externs, per garantir la seguretat de les persones que treballen al sector i també de la ciutadania en general, i que es doni participació al sindicat en les meses tècniques de revisió del PLASEQCAT.

Avui s’ha convocat una reunió de la Coordinadora de delegades i delegats dels polígons petroquímics de Tarragona per decidir les mesures i accions oportunes que caldrà emprendre per garantir que s’aconsegueixen les reivindicacions del sindicat.