.

.

TOTS 21

Des de CCOO es recorda que el mes de novembre un bomber de Falck va perdre la vida en un accident laboral a la nuclear d’Ascó. Foto: ACN

CCOO ha denunciat per mitjà d’un comunicat de premsa que les negociacions del conveni col·lectiu de Falck estan bloquejades, ja que les propostes plantejades fins al moment per l’empresa suposen una precarització de les condicions laborals i econòmiques dels seus treballadors i treballadores, que operen com a bombers a les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs.

CCOO d’Indústria lamenta “que es vulgui precaritzar uns llocs de treball de tanta responsabilitat i més a les instal·lacions nuclears, un sector on s’han incrementat els beneficis i en el qual, precisament, la prioritat hauria de ser garantir la seguretat de les persones que hi treballen. No hem d’oblidar els riscos que suposa aquesta activitat, malauradament el mes de novembre un bomber de Falck va perdre la vida en un accident laboral a la nuclear d’Ascó”.

Des que es van iniciar les negociacions a principis de 2021, assegura el sindicat, “no s’han fet avenços i les propostes de l’empresa han anat sempre en la línia de retallar costos salarials, proposant unes condicions més baixes per a les persones de nova incorporació, i modificant a la baixa altres condicions de la plantilla actual. Falck addueix que amb les condicions del contracte que els lliga amb ANAV no poden mantenir el poder adquisitiu de la plantilla”.

CCOO adverteix la direcció de Falk i la direcció d’ANAV que si en les properes reunions no es desencalla la situació “i  insisteixen en precaritzar les condicions laborals dels bombers que operen a les nuclears, hi haurà mobilitzacions en defensa de les seves condicions laborals”.

Redacció