.

.

TOTS 21

Un cambrer servint una taula en una terrassa de Sitges. Foto: Gemma Sánchez

Les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social indiquen que el mes d’agost ha finalitzat amb un descens de l’atur del 3,35% a la demarcació de Tarragona. Amb tot, és la que registra una davallada més petita al conjunt de Catalunya.

Per la seva banda, Barcelona està al capdavant en la reducció de l’atur durant l’agost, amb una davallada del 4,5%. A Lleida i Girona els nivells han estat molt similars als de Tarragona. 1.619 persones han sortit de les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya a la demarcació de Tarragona durant el darrer mes.

Per sectors, números verds arreu. Els serveis, com és habitual en plena temporada turística, són els que han impulsat les contractacions (815 aturats menys), però amb menys força que altres anys. Es noten els efectes de la no arribada de visitants de certs mercats estrangers. L’agricultura ha registrat una davallada de 229 aturats, 62 la indústria i 56 la construcció. En termes interanuals hi ha uns 10.200 aturats menys a les nostres comarques que ara fa un any, el que representa una caiguda d’un 18%.

L’atur a Catalunya torna a caure per cinquè mes consecutiu arran de la temporada turística. El país va tancar l’agost amb 391.128 persones desocupades, el que suposa un descens de 17.186 aturats respecte al juliol. Això es tradueix en una reducció del 4,2% en termes intermensuals, segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social. Respecte al mateix període de l’any passat, el nombre d’aturats va reduir-se en 89.514, el que representa un descens del 18,6%. Cal destacar, però, que les dades no tenen en compte els treballadors afectats per un ERTO. Al conjunt de l’Estat, l’atur va reduir-se en 82.583 persones respecte al juliol (-2,4%) i en 468.899 treballadors en comparació amb l’any passat (-12,3%).