.

.

TOTS 21

Taller d'elaboració i acabat de plats a la vista del client que inclou aquest curs, que s'està duent a terme al restaurant Le Petit Normand

Taller d’elaboració i acabat de plats a la vista del client que inclou aquest curs, que s’està duent a terme al restaurant Le Petit Normand

Un total de 14 joves estan fent un curs de Serveis de Restaurant al Viver d’Empreses de l’Hospitalet de l’Infant, que els proporcionarà un certificat de professionalitat de nivell II. Aquest curs s’emmarca en el Programa Integral d’Ocupació Juvenil Baix Camp, en què participa l’empresa municipal de promoció econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA), juntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp, l’Ajuntament de Cambrils i l’IMFE Mas Carandell, que coordina el projecte; i la col·laboració dels ajuntaments de Mont-roig del Camp, la Selva del Camp i Riudoms.

Aquest programa està dirigit a les persones joves inscrites en el Sistema de Garantia Juvenil, un programa subvencionat pel Fons Social Europeu i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya per reduir l’atur juvenil que està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys, principalment en situació d’atur i que no estan estudiant.

El curs de Serveis de Restaurant va començar el passat 4 d’abril i finalitzarà a l’agost. Té una durada de 580 hores, 80 de les quals corresponen a pràctiques professionals no laborals. La part teòrica s’està impartint al Viver d’Empreses de l’Hospitalet de l’Infant i el taller d’elaboració i acabat de plats a la vista del client, al restaurant Le Petit Normand de l’Hospitalet de l’Infant.

Durant aquest temps, els 14 alumnes apuntats al curs ( 7 dels quals són de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, 4 de Cambrils, 2 de Miami-Platja i 1 de Riudoms) aprendran a desenvolupar els processos de serveis d’aliments i begudes a la sala, a servir vins i prestar informació bàsica sobre aquests, a preparar elaboracions culinàries a la vista del comensal i a disposar tot tipus de serveis especials en restauració. També a actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental en hoteleria i a comunicar-se en anglès, amb un nivell d’usuari independent, en els serveis de restauració. A més, obtindran el carnet de manipulador/a d’aliments.

En tot aquest procés, compten amb el suport d’un tutor/orientador que es troba al Viver d’Empreses d’IDETSA, al polígon Les Tàpies de l’Hospitalet de l’Infant.