.

.

TOTS 21

L'alpìnista Catherine Destivelle. Foto: Facebook

L’alpìnista Catherine Destivelle. Foto: Facebook

L’alpinista i escaladora Catherine Destivelle donarà el tret de sortida al Cicle de Muntanya 2019, amb la conferència De l’escalada Boulder a l’alpinisme”. Ens parlarà de la seva trajectòria, des dels seus inicis com a escaladora Boulder (escalar blocs de roca o petites parets sense materials de protecció), fins a l’alpinisme d’alta muntanya. És una de les llegendes de la muntanya, ha estat una de les grans dones de l’escalada i de l’alpinisme mundial durant pràcticament les dues darreres dècades.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, inaugurarà el cicle i farà lliurament un premi de reconeixement a dos pioners escaladors i alpinistes catalans: Josep Manel Anglada i Jordi Pons Sanjinés, dos companys de cordada dins de la història del muntanyisme, reconeguts arreu del món per la seva importantíssima empremta en el món de l’alpinisme i l’escalada.

Fins a l’11 d’abril, cada dijous a les set de la tarda a l’Auditori Diputació el Cicle de Muntanya de la Diputació acollirà documentals i conferències. Ferriol Canyelles i els germans Iker i Eneko Pou ens vindran a explicar les seves experiències vitals muntanyenques, i es projectaran 4 documentals premiats internacionalment. Tot el programa a: www.dipta.cat/ciclemuntanya