.

.

TOTS 21

Un moment de l’actuació del Cor Lianna. Foto: Tots21

La sala polivalent registrà una gran entrada. Foto: Tots21

Amb la música de John Lennon, Nino Bravo, Abba o Kansas cloïa a Castellvell del Camp els actes del Dia Internacional de la Dona, que tenien en el Cor Lianna i en l’Associació de Dones Santa Anna les protagonistes de la jornada, que reuní força gent a la sala polivalent municipal.

Amb la presentació feta per la regidora de Festes, Mònica Jordà, es donava pas a un petit festival reivindicatiu i cultural que arrencava amb la lectura del manifest del 8M per seguir amb la lectura de diversos poemes de ciutadans de Castellvell. La diada acabaria amb l’emotiu concert d’una coral que, dirigida per Rosa Sanahuja, només porta un any en funcionament i ja està rebent peticions per actuar en altres poblacions. La darrera peça musicada fou tal vegada un clam en favor de la dona i les seves desventures: ‘Que tinguem sort’, de Lluís Llach.

La regidora de Festes, Mònica Jordà, presentant l’acte. Foto: Tots21

Els actes al voltant del 8M continuaran el dia 10 de març, a les 19.30h, quan el Casal d’Entitats serà l’escenari del monòleg “Fem(hi) humor”, a càrrec de Cirstina Codina. I els dies 6, 13 i 20 de març, de 19h a 20.30h, també s’han programat Càpsules d’autodefensa, una activitat gratuïta que es durà a terme a l’Ateneu Popular i que pretén crear un espai femení on poder compartir experiències, potenciar l’autoestima de les dones i aprendre eines per poder defensar-se. Per a assistir-hi cal fer una inscripció prèvia a l’eventbrite de l’Ateneu.

Per últim, l’Ateneu acull, del 2 al 16 de març, l’exposició “Una literatura pròpia, dones escriptores”, una mostra de reconeixement a les aportaciones que algunes escriptores han fet a la literatura catalana i universal.

J. Garcia