.

.

TOTS 21

Pessebre solidari de Playmobil. Foto: Cedida

Pessebre solidari de Playmobil. Foto: Cedida

Castellvell del Camp viurà enguany les Festes de Nadal amb tota normalitat amb la programació de més d’una vintena d’activitats per a tothom. L’arribada dels Tions, el diumenge 4 de desembre al bosquet del Clot de la Pedrera, va donar inici al programa ‘Nadal a Castellvell del Camp’, que s’allargarà fins al 5 de gener. Entre els actes destacats, hi ha el concert de Nadal amb l’Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona i el Cor de Cambra Noctes, el Parc de Nadal, el Concurs de Pessebres, la tradicional Festa de la Banya, la Popular Cursa dels Nassos i la cavalcada dels Reis Mags d’Orient.

L’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha animat a tots els veïns i veïnes a gaudir d’aquest programa de Nadal “que està pensat perquè el pugui gaudir tothom, amb actes per a grans i petits”.

La propera activitat tindrà lloc el dilluns 12 de desembre, a les 18 h, amb la decoració de l’Ateneu Popular amb guarniments de Nadal que tenim per casa i que ja no fem servir. Es fa una crida al veïnat a portar elements decoratius per “vestir” l’Ateneu de Nadal.

El divendres 16 de desembre, quan es faci fosc, s’encendrà l’enllumenat de Nadal de tots els carrers del poble.

El dissabte 17 de desembre, a les 18:30 h, a Cal Barenxó, els alumnes de l’Escola de Música de Céline Balensi de Castellvell del Camp oferiran un concert de Nadal.

Castellvell amb La Marató de TV3
Aquest any s’han programat diverses activitats per donar suport a La Marató de TV3. El dimecres 14 de desembre, a les 19:30 h, al Casal l’Era, tindrà lloc la sessió divulgativa ‘Malalties cardiovasculars’ de La Marató.

El divendres 16, a les 19:30 h, a l’Església Sant Vicenç, es podrà gaudir del concert de Nadal de la Coral l’Era i del Cor Lianna. L’endemà dissabte 17 de desembre, a les 19:00 h, al Casal l’Era, es representarà l’obra de teatre ‘L’Aval’, de Ramón Serra. En els dos actes hi haurà una taquilla inversa en benefici de La Marató de TV3. Finalment, el diumenge 18 de desembre, a les 18:00 h, a la Sala Polivalent, se celebrarà el tradicional Quina-Bingo per La Marató. La ciutadania pot aportar el que vulgui a l’Ajuntament, abans del 16 de desembre.

Durant aquestes festes també es podrà visitar, fins al 9 de gener, el pessebre solidari de Nadal amb La Marató, a l’entrada de l’Ajuntament, fet íntegrament de Playmobil.

Les celebracions litúrgiques estaran marcades per la Missa del Gall (24 de desembre, a les 19h); la Missa de Nadal (25 de desembre, a les 11h); la Missa de Sant Esteve a l’ermita de Santa Anna (26 de desembre, a les 11h) i la Missa de Cap d’Any (1 de gener, a les 11h).

El dia de Nadal, diumenge 25 de desembre, després de la missa de Nadal es farà cagar el tradicional Tió de Nadal al replà de l’església amb els Joves Trencalòs.

El Parc de Nadal s’inaugurarà el dimarts 27 de desembre, a les 16:00 h, a l’Escola Santa Anna. El parc romandrà obert, fins al dia 29, de 16:00 a 20:00 h, perquè els nens i nenes gaudeixin d’activitats, tallers i espectacles per a tots els gustos.

La Festa de la Banya
Un dels actes característics del Nadal a Castellvell és la Festa de la Banya, el 28 de desembre. A partir de les 09h, es tancaran les entrades del poble per fer pagar la banya “als de Reus i als de tot arreu” i es gaudirà d’un esmorzar amb l’oli nou a la plaça Jacint Verdaguer. A les 19:30h, la Colla de Diables Banyuts de Castellvell farà la tradicional encesa, i tot seguit, se celebrarà el sopar popular a la plaça Catalunya.

El Concert de Nadal
El XXIV Concert de Nadal de Castellvell del Camp arribarà el dijous 29 de desembre, a les 20:30 h, a l’Església Sant Vicenç. El Cor de Cambra Noctes, dirigit per Maria Mauri, i l’Orquestra Cum Jubilo del Camp de Tarragona amb el violí concertino Sebastian Mueller, sota la direcció d’Alexander Frey, que interpretarà obres de Tchaikovsky, Bach, Haendel i tradicionals catalanes.

Les entrades es podran adquirir de forma anticipada per eventbrite al web de l’Ajuntament de Castellvell del Camp (https://castellvelldelcamp.cat/concert) i al de ArsAureaSonora (www.aas,cat).

L’últim dia de l’any, el dissabte 31 de desembre, a les 11:00 h, s’iniciarà la I Cursa dels Nassos, des del Parc de les Oliveres, que tindrà dos recorreguts diferents, un per als més petits i un altre per als més atrevits.

L’arribada dels Reis d’Orient
El dissabte 1 de gener, tots els nens i nenes podran fer entrega de les seves cartes als Patges Reials, que arribarà a les 19h, a la Sala Polivalent de l’Ajuntament. Tot seguit es farà el lliurament dels premis del Concurs del Pessebres 2022, on tots els participants rebran el seu premi.

SSMM els Reis Mags d’Orient arribaran a Castellvell del Camp el 5 de gener, a les 19:00 h, amb la tradicional cavalcada pel centre del poble i la rebuda a l’Ajuntament. Posteriorment, un cop els “Reixos” hagin rebut la clau que obre totes les cases del poble, recorreran els carrers per portar els regals als infants que s’hagin portat bé.

Concurs de Pessebres i exposició sobre el canvi climàtic
Durant aquestes festes, tothom qui vulgui es podrà inscriure al Concurs de Pessebre 2022 trucant a l’Ajuntament (97785 50 08) o enviant un correu a ajuntament@castellvelldelcamp.cat ,indicant : nomi cognoms, adreça i telèfon de contacte. Podeu apuntar-vos fins el 23 de desembre de 2022. La visita del jurat es farà el dia 30 de desembre per la tarda.

D’altra banda, el passat dijous 1 de desembre, es va inaugurar a Cal Barenxó l’exposició sobre el canvi climàtic ‘Punt de no retorn’, del fotoperiodista Sergi Reboredo. La mostra romandrà oberta fins al 29 de desembre.

Comprar a Castellvell per Nadal té premi
La tercera edició de la campanya de Nadal “Si compres a casa, hi guanyes” s’allargarà fins al 9 de gener de 2023. Enguany hi participen 14 botigues, comerços i bars-restaurants, que oferiran als  seus clients un tiquet per cada 5 euros de compres. Aquests tiquets (números) participaran en un sorteig de set premis per un valor total de 1.000 euros, els guanyadors dels quals podran bescanviar en compres als establiments del municipi adherits a la campanya.

Podeu consultar el programa ‘Nadal a Castellvell del Camp’ a www.castellvelldelcamp.cat.