.

.

TOTS 21

Durant l’any 2021 es van executar diverses activitats enfocades a promoure i sensibilitzar sobre el civisme al municipi. Foto: Ajuntament

En el marc de la campanya ‘Embrutes o recicles?’ iniciada l’any passat per l’Ajuntament de Castellvell del Camp amb Icaria Cooperativa SCCL i dintre de la setmana del ‘Let’s Clean Up Europe’, el pròxim diumenge 8 de maig arriba el 5è itirerari ‘Camina i neteja’. L’activitat familiar s’iniciarà a les 09:30h, amb un esmorzar i amb el repartiment de bosses. A les 10h arrencarà des del Parc de les Oliveres fins a El Puig de l’Àliga, i consistirà en anar recollint la brossa que es trobi pel camí. Hi hauran diferents rutes que portaran fins al final del recorregut. S’hi pot inscriure qualsevol persona sola o en família, en grup o amb animals de companyia.

La campanya d’enguany no deixa de banda la gestió de residus ni la recollida selectiva, però s’ha enfocat més cap a una sensibilització del medi ambient més general, des de la protecció dels espais naturals fins a promoure el comerç de proximitat.

Per inscriure’s: https://www.eventbrite.es/e/315473418487

Guia per reciclar a casa

Els agents comunitaris van iniciar aquest any 2022 amb la difusió de la ‘Guia del Reciclatge’, una guia electrònica com a eina de suport que permeti incorporar una millora de la qualitat dels nivells de captació de residus amb l’objectiu de poder abandonar el grau d’estancament de la recollida selectiva dels últims anys. Amb aquesta guia es vol conscienciar els veïns i les veïnes del municipi “sobre com reciclar a casa, tot i que sembli que no és possible, com per exemple quan no tenim molt d’espai”.

Si esteu interessats, podeu descarregar-vos la guia al link.treee de l’Instagram de l’Ateneu Popular @ateneucastellvell

D’altra banda, el dia 4 de juny se celebrarà la segona edició de la Festa Sostenible.

‘Embrutes o recicles’

La campanya ‘Embrutes o recicles’ està dirigida pels agents comunitaris, encarregats de dinamitzar dos sectors clau: el social i el mediambiental. El projecte neix a Castellvell el 2021 amb la necessitat de fomentar l’ús de la recollida selectiva i de millorar la informació respecte a la gestió dels residus, concretament, els residus sòlids urbans.

Durant l’any 2021 es van executar diverses activitats enfocades a promoure i sensibilitzar sobre el civisme al municipi. Algunes de les actuacions més conegudes són els itineraris ‘Camina i neteja’, una activitat on els participants van recollir les deixalles que es troben abocades al medi a la vegada que realitzaven la separació per fraccions.

També es van realitzar sortides educatives a la deixalleria Castellnet, acció dirigia a diferents cursos d’alumnes de l’Escola Santa Anna, organitzada a partir d’una sèrie de parades interpretatives de camí de la deixalleria a tall de sessió informativa.

Per finalitzar el primer semestre de la campanya es va celebrar la Festa de la Sostenibilitat Mediambiental. Un esdeveniment iniciat amb una bicicletada popular dirigida pel club ciclista de Castellvell del Camp, amb la participació de parades d’artesania i productes de proximitat. També es van realitzar tallers de treballs manuals amb materials reciclats i es va finalitzar amb un vermut electrònic.

Redacció