.

.

TOTS 21

El VIII Concurs de Narrativa Lliure en Català ‘El Portal’, convocat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, ha fet públic el nom dels guanyadors. El primer premi en metàl·lic, dotat amb 400 euros, ha estat per a la narració titulada ‘A l’ull del Delta’ amb pseudònim ‘Casilda’, que correspon a Vicenç Ambrós i Besa, de Berga. Pel que fa a l’accèssit, dotat amb 200 euros, correspon a la narració ‘Quan s’esgavella l’encaix’ amb pseudònim ‘Badaplats’, de Raimond Aguiló Bartolomé, de Reus. En total, en aquesta edició s’hi han presentat 21 treballs.

El jurat del concurs ha estat integrat per Daniel Llevat i Gateu, Ester Garcia i Prous i Maria Dolors Garcia Barroso. El jurat vol fer esment “de la molt bona qualitat de tots els treballs presentats” i encoratja a tots els participants a “persistir” en la tasca narrativa i els desitja molts èxits en un futur.

Pel que fa a l’obra guanyadora, ‘A l’ull del Delta’, és una narració realista que reflecteix molt bé el caràcter dels personatges, així com la seva integració en l’ambient i el paisatge del Delta de l’Ebre.

Més premis i més dotació

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castellvell del Camp, Jordi Jové, ha fet una valoració molt positiva de la participació rebuda tant del Camp de Tarragona com d’arreu dels Països Catalans, “que va creixent any rere any”, i ha avançat que en la propera edició s’augmentarà la quantia dels premis i es passarà de dos a tres premiats. Jové també ha recordat que “l’objectiu primordial del concurs és la promoció i la difusió de la narrativa en llengua catalana”.

Lliurament dels premis

El lliurament dels premis tindrà lloc el proper 22 de gener del 2022, a les 19:00h, al local de Cal Barenxó. Tenint en compte les restriccions derivades de la pandèmia, tant l’acte com la forma de lliurament podran ser modificats.

Redacció